Neumann János, Nikola Tesla, Albert Einstein
  • shakwill
    #311
    Sziasztok!
    Szeretnék néhány kérdést feltenni, hogy megtudjam, van e esélyem a dolgok megértésére. Átlagos ismereteim vannak, és átlagos intelligenciával rendelkezem. Tudományos végzettségem nincs.
    Jól értem, hogy a vákuum egyfajta kvantumhabként értelmezhető, amelyet elemi oszcillátorok halmazaként lehet modellezni?
    Fel lehet e fogni az univerzumot, mint oksági halmazt? Ahol a hatások egyfajta okozati dominóelv alapján hatnak, ami alatt azt értem, hogy a történések változást okoznak, ezek a változások hatnak egymásra, és a történésekre, mintha a világegyetem végtelenül kicsi dominókból állna. A hatásokat pedig hullámfüggvények közvetítik. Az „időt” ezek szerint a kvantumhabban terjedő okozati hatások összessége mutatja, mégpedig úgy, hogy a hatások differenciált sorozata éri a megfigyelőt (aki szerves része a rendszernek) és ezt legegyszerűbb időfolyamatként észlelni. Tehát az idő ebben az esetben csupán, egy a megfigyelő jelenléte által generált mérőszám, amely teljességgel a rendszer állapotától függ.
    E szerint az okoskodás szerint „tér” sem létezik, csak hatásában, szintén, mint az oksági halmaz differenciált hatása. Tehát az egész világegyetem kvantumszinten egy valószínűségi oksági halmaz. Ebben a rendszerben az energia a hatásfüggvény pozitív értéket felvevő állapota, amely a többi hatásfüggvénnyel, egymást erősítő interferenciarendszert képes alkotni, és anyagi kölcsönhatást létrehozni. Ezért az anyag csak kölcsönhatásban létezhet.
    No, egyelőre ennyi.
    A matekhoz nem értek, ezért a matematekai bizonyításokból sok értelmet nem tudok kihámozni. Bocs a buta kérdésekért és még butább következtetésekért, de azért írtam hogy helyre tegyétek a dolgokat.
    Üdv: shakwill