Neumann János, Nikola Tesla, Albert Einstein
  • szabiku
    #1080
    neyoo írta: "Nagyon erdekes, hogy az elektromagneses mezot eddig is hasonloan lehetett leirni, csak mas volt a neve a gyereknek.
    en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_four-potential
    Ha ebben a mezoben egy hullam terjed, akkor az egy osszecsatolodott skalarmezoben terjedo p-wave es a vektormezoben terjedo spinhullam. Csak igy lehet a haladasi iranyra meroleges elektromos es magneses vektorokat kapni, amelyek nem masok, mint az mezo elso derivaltjai.
    "The name P-wave can stand for either pressure wave "
    en.wikipedia.org/wiki/P-wave"
    Az elektrodinamikai négyes vektorpotenciál a kvantumtérelméleti tömegtelen vektorrészecske tér(vagy mező)operátorának klasszikus megfelelője. A parciális deriváltakra (gondolok itt a térerősségekre) teljesen hasonló megfelelés áll. Az aláhúzott részt hogyan látod ki az egészből, mert én azt sehogyan sem. Egyébként a nyomásnak és nyomáshullámnak semmi köze az elektromágneses hullámhoz. A nyomás és nyomáshullám csak a nyugalmi rendszerrel rendelkező klasszikus (nem kvantumos) anyagban értelmezhető dolog.

    neyoo írta: "Amennyiben ragaszkodunk ahhoz, hogy a hypercharge es a weak isospin csatolasa 0.5 0.866 aranyu, akkor a menetiranyra merolegesen jobbra vagy balra forgo vektorokat kapunk. Erdekes modon a fotonnak pont ez a ket allapota lehetseges."
    A csatolásnak ehhez semmi köze. A polarizációs állapotok a polarizációs lehetőségekből adódnak.

    neyoo írta: "Szóval az egész folyamat leírható a mátrixoknál már megszokott módon. Sajátvektorral."
    Én ezt inkább kapcsolatnak nevezném, mert ebben nincs semmilyen fizikai folyamat. Ez egy matematikai "átforgatás". (A folyamat egy lezajló dolog...)

    neyoo írta: "A foton avagy az elektromagneses kolcsonhatas egy maradeka ennek a szimmetria sertesnek,"
    Ez azért túlságosan lekicsinylő, ugyanis az, hogy a foton tömegtelenül kerül ki ebből az egész szimmetriasértésből, az királyi rangra emeli az elektromágneses kölcsönhatással együtt.
    Utoljára szerkesztette: szabiku, 2017.11.28. 02:59:53