• dez
    Hajlandó vagy egy kísérletre?
    1. Tégy egy palackba sima tiszta vizet, egy másikba pi-vizet. Egyiket tedd pl. az egy asztal jobb és bal sarkára (jegyezd meg, melyik volt melyik). Kérd meg egy - pártatlan, az egészről mit sem tudó - ismerőst, hogy - miután elhagytad a helységet - jelölje meg a két palackot más-más jelekkel, írja fel egy papírra, melyik jel melyik oldalhoz tartozik, és tegye azt egy lezárt borítékba. Majd tegye őket az asztal közepére, és ott cserélgesse őket meg egy párszor (vagy páratlanszor).
    2. Tégy 2 tálkára vattát, és csíráztatható magvakat. Naponta nedvesítsd be az egyik vattát az egyik palack vizével, a másikat a másikkal. Pár nap után hasonlítsd össze őket, és a borítékban lévő papír alapján állapítsd meg, melyiket öntözted melyik vizzel.

Én megcsináltam, és azt hiszem, nem kell ragoznom, mi lett az eredmény...

Vagy egyszerűen igyál meg 1l pi-vizet, és csodálkozz el, hogy miért nem tudsz aludni fél északa, esetleg fájdul meg egy kicsit a fejed. (Bár ezek inkább csak érzékenyebb személyeknél jelentkeznek.)

A pi-víz természetesen kémiailag H2O, de a molekuláris kötései mások, mint a sima víznek. Úgy tudom, ma már nem rejtély a dolog. Ha egyátalán az volt.

A svédkeserűben gyógynövények vannak, nem tudom, mi abban a rejtélyes a számodra. Csak a legbutábbak hiszik azt, hogy a gyógynövények hatástalanok.