432
  • NEXUS6
    Cifu!

"De azt a nézetett nem fogadom el, hogy az orvos az egy szükséges rossz, aki csak a pénzre hajt. "

Asszem kezdenek keveredni a dolgok. Egy orvos lehet marha emberséges meg minden. Mint ahogy egy smasszer is lehet az, és mielött a zuhanyzóban segbeb.sz vazelinnel is bekeni a farkát, hogy ne fájjon. Szal, az orvos akkor se fogja tudni túllépni azokat a korlátokat, amit az egész eü rendszer felállít.

Mindannyian bele estünk egy kicsit abba a csapdába, amit a politikusok szeretnek a jónépnek állítani, had rágódjanak azon a gumicsonton inkább mint a lényegi kérdéseken.
    Az emberek nem a jó vagy rossz orvosi ellátásba halnak bele, hanem a betegségekbe. Ez a szitu nem változik attól, hogy akad néhány orvos aki a körülményekhez képest megpróbál ember maradni.

Szóval a politikusok állandóan feldobják ezt az eü témát, csak közben azt felejtik megemlíteni, hogy nincs olyan eü rendszer ami ennyi beteg embert képes lenne kiszolgálni/meggyógyítani.
    Mert annak aki meg akar élni, 10-12 órákat is kell dolgoznia, ő ettől betegszik meg, ebbe rokkan bele. (stressz, egészségtelen táplálkozás, kávé stb)
    A másik meg abba, hogy azt mondja ő ugyan nem fogja a rohadt kapitalista állatoknak széthajtani magát. Na igen de akkor nem is keres annyit hogy rendes életkörülményeket, kaját biztosítson magának, az meg ebbe betegszik bele.

Tele vagyunk stresszes, rosszul táplált, egészségtelen életmódot folytató emberrel. Ezeken csodálatos doktorbácsik, és nővérkék, meg csodálatos kórtermek sem fogna segíteni, ha a korházból oda kerülnek vissza ahonna jöttek.

• Zsoldos
    Ez a tuneti kezeles duma affele divatos vesszoparipa az orvostudomany ellen, csak kar hogy nem igaz. Altalaban az okokat keresik.

Neked sulyos beteg lenne egy kozeli csaladtagod, varazslohoz kuldened el aurat nezegetni, vagy korhazba?
  • NEXUS6
    Amúgy nem tudom itt miről is vitatkozunk?

Pl a telepátia, a távolbalátás ténye már rég be lett bizonyítva tudományos módszerekkel.

Ezzel kapcsolatban, csak a tudományos elméletek nem lettek még bebizonyítva!!!!;)))

De hát ua a helyzet a gravitációval is. Newton bácsi pár száz éve, már tudományosan leírta hogy van egy ilyen erő.
    Amit viszont azóta se tudunk teljes mértékben tudományosan megmagyarázni, azt tudjuk, hogy hogyan hat, de hogy mi okozza azt még nem.

Ez a Randi gyerök meg akkor is csak egy mutatványos, ha nem a vásárban, hanem a tv-ben lép fel.
    Mondom az a gond, hogy valaki 1 milkót bedob a köztudatba és akkor mindenki rákattan, mintha igaz lenne amit "kérdez"!!!!!
  • NEXUS6
    Háj dez!

Érdemes kicsit nézegetni az oldalt mármint a Monroe intézetét. Nem azt fogják írni, hogy "gyere be 25% diszkont áron olyat mutatunk, hogy beájulsz!". Ez azért már nem az a szint, nem egy gagyi kvarcórát akarnak rádsózni.
    De ha kicsit járatos vagy a témában, akkor tudod, hogy melyik szóval mit is akarnak mondani.

Amúgy az alapító onnan híres, hogy spontán OBE-i voltak, szinte éjszakáról éjszakára. (Monnyuk annyira ezek szerint mégsem lett hires, lehet hogy neki is egymilkó dollárt kellett volna felajánlania annak aki bebizonyítja, hogy nem is). Elösször majdnem bedilizett a félelemtől, meg egyáltalán. A pszichológus ismerőse világosította fel, hogy mi is ez, szerencsére nem akarta diliházba csukatni.
    Ő meg mivel racionális és tudopmányos beállítottságú volt elkezdett magán kísérletezni. Annak az eredménye az a módszer amit ott oktatnak.

Bocs ha mindezt már tudtad.
  • dez
    Tedd őket...
  • dez
    Hajlandó vagy egy kísérletre?
    1. Tégy egy palackba sima tiszta vizet, egy másikba pi-vizet. Egyiket tedd pl. az egy asztal jobb és bal sarkára (jegyezd meg, melyik volt melyik). Kérd meg egy - pártatlan, az egészről mit sem tudó - ismerőst, hogy - miután elhagytad a helységet - jelölje meg a két palackot más-más jelekkel, írja fel egy papírra, melyik jel melyik oldalhoz tartozik, és tegye azt egy lezárt borítékba. Majd tegye őket az asztal közepére, és ott cserélgesse őket meg egy párszor (vagy páratlanszor).
    2. Tégy 2 tálkára vattát, és csíráztatható magvakat. Naponta nedvesítsd be az egyik vattát az egyik palack vizével, a másikat a másikkal. Pár nap után hasonlítsd össze őket, és a borítékban lévő papír alapján állapítsd meg, melyiket öntözted melyik vizzel.

Én megcsináltam, és azt hiszem, nem kell ragoznom, mi lett az eredmény...

Vagy egyszerűen igyál meg 1l pi-vizet, és csodálkozz el, hogy miért nem tudsz aludni fél északa, esetleg fájdul meg egy kicsit a fejed. (Bár ezek inkább csak érzékenyebb személyeknél jelentkeznek.)

A pi-víz természetesen kémiailag H2O, de a molekuláris kötései mások, mint a sima víznek. Úgy tudom, ma már nem rejtély a dolog. Ha egyátalán az volt.

A svédkeserűben gyógynövények vannak, nem tudom, mi abban a rejtélyes a számodra. Csak a legbutábbak hiszik azt, hogy a gyógynövények hatástalanok.
  • dez
    Ja, egyébként az Ignatyenkóval (vagy hogy is hívják) is találkoztam, ő tőlem 1m-re csinálta azt, hogy "rálehelt" emberekre (egy haveromra is), és ez elég volt ahhoz, hogy olyan transzállapotba vigye őket, ami egy hipnotizőrnek 10 percbe telt volna, de szerintem nem a szájszagában kell keresni a megoldást... (Mellesleg nem közelről "lehelt", és nem is igazi lehelés volt.)

(Csinált még pár érdekeset, de azokat nem sorolom itt fel, mert nem lehetett ellenőrízni, hogy nincs-e valami turpuszság.)
  • dez
    Hmm, olvasgattam már jópár dolgot Gellerről (pozitívat-negatívat), de erről még nem hallottam. Mármint arról igen, hogy nem mindíg ment neki a dolog, de ilyen segédekről, meg ilyesmiről nem.
  • dez
    Ja, még valami. Azt írod, "Geller-félék"... Miért? Miért vagy olyan biztos benne, hogy megérdemli, hogy így beszélj róla? Teljesen és végérvényesen kizárod azt a lehetőséget, hogy nem csaló? Én találkoztam egyszer vele, és egyátalán nem tűnt csaló típusnak (pedig általában ki szoktam szúrni). Több könyvben is olvastam vele kapcsolatos kutatásokról, nem merült fel a csalás vádja. (Kivéve Randit, de ő alapból mindenkit csalónak titulál, olyan alapon, hogy ilyen jelenségek nincsenek.)

Gyurcsok már kicsit más tészta, nem tudom hová tenni (most egy kicsit tegyük félre azt, hogy csak csaló lehet, mert ilyen jelenségek nincsenek, stb.). Egyszer vele is találkoztam [véletlenül], és ő már kicsit "huncutnak" tűnt, de nem kimondottan csalónak. Egy érdekes dolog volt, hogy ott "megtréfált" valakit azzal, hogy egy mozdulattal szédülést okozott neki, majd egy másikkal megszüntette. Nem mondanám, hogy ez biztos "természetfölötti" dolog, inkább erős szuggesztív hatásnak tűnt - csak épp nem volt szüksége hozzá szavakra! El tudom esetleg képzelni, hogy pozitív testi folyamatok is elindulhatnak ilyen úton. Mellesleg, néhányszor követtem a műsorát, és többen is pozitívan nyilatkoztak, azaz határozottan jobban lettek. Olyan is volt, hogy arról számoltak be, hogy kevesebb gyógyszert kell szedniük. Placebó, vagy sem, használt.
  • Aramir
    És azt a műsort láttad, amikor Gellert meghívták egy akkori hires TV showba (80-as évek asszem)?
    A segédeit nem engedték a kellékekhez, hanem a stúdió emberei adták és vitték ki a cuccot élő adásban Gellernek, ha jól emlékszem leforditott poharak voltam, és megkellett mondania, hogy melyikbe dugtak valamit, vagy valami hasonló volt a lényeg.
    És hopp, kínos vigyorral az arcán egy kis erölködés után közölte, hogy perpillanat elszállt az "ereje" :D
    Ja, ennek a James Randinak volt 1-2 műsora, már nem emlékszem, talán a Spectrumon, vagy a Discoveryn. Hát tanulságos volt, hirtelen midenféle csodaképességgel megálldott ember összezavarodott.
  • dez
    Kimondottan melyik résszel van bajod? (Mellesleg meg kell jegyeznem, nem tudok róla, hogy ott "bárkinek megtanítják az asztrális projekciót", mint amit NEXUS6 írt.)
  • dez
    A tudomány már azzal "belekeveredett", hogy egy világban léteznek (vagy nem léteznek, mindegy)...

Pl. ha bebizonyosodik, hogy létezik telepátia (tapasztalati úton), de nem találnak rá magyarázatot, akkor az természetfeletti-e vagy tudomány-feletti? Szerintem nagyonis az utóbbi.

Látom, borzalmas érzés a számodra még csak belegondolni is, hogy esetleg az utóbbi kifejezés felválthatná az előbbit. :)
  • dez
    Nana! Mondom, nem az egyes ilyen-olyan példák, esetek számítanak, hanem az egész hozzáállás: tüneti kezelés kemikáliákkal. Persze általában megvan a könnyű, látványos eredmény. Hogy hosszabb távon mi történik, vagy egyátalán mi történik a bonyibb esetekkel, az meg kit érdekel...

Sajnos nem igaz, hogy az orvosok az esetek többségében mindent megtesznek a gyógyulás érdekében. A legtöbb orvosnak hiányosak az ismeretei, pontosabban le vannak maradva (persze időhiányra panaszkodnak, valójában csak akkor bővítenék az ismereteiket, ha kényszerítenék őket).
  • [NST]Cifu
    Megnéztem ennek a Monroe Intézetnek a honlapját, hát...
  • [NST]Cifu
    Azért idegesít, mert bármilyen szinten is belekeveri a tudományt. Az ilyen Gyurcsók és Geller-félék esetén ez erősen negatív asszociáció.
  • gz8
    Ezt hol hallottad?
  • [NST]Cifu
    Hiába érvelsz itt most a negatív példákkal (gyógyszerlobby és társai), vannak negatív anomáliák, én ezt nem tagadom, és sose tagadtam. De azt a nézetett nem fogadom el, hogy az orvos az egy szükséges rossz, aki csak a pénzre hajt. A te hozzászólásaidból ezt lehet kiolvasni. Ezzel viszont nem tudok egyetérteni. Vannak valóban csúnya példák (erre is lehet közismert könyvpéldát felhozni...), de azért az esetek többségében az orvos segíteni akar, és mindent megtesz a gyógyulásod érdekében. Nekem is vannak pro és kontra tapasztalataim, de ha valami bajom van, én orvoshoz megyek. Eleddig bevált.
  • Kryon
    Hú, mennyi per lesz ebbõl,ismerve azt a vidéket....... Amúgy majd erre is ráfogják a nagy "csodatevõk",hogy önös érdekben nem használhatják képességüket,ezért nem indulnak a díjért(a sok hülyébõl amúgy is jól megélnek).....A disznós hasonlattal tudok egyetérteni,de örülnék egy csalódásnak e téren(mégha ez lehetetlennek tûnik is)...
  • Gabest
    Azt az millió dollárt olyan természetfeletti gyorsasággal el tudnám tüntetni, hogy csak pislognának!
  • NEXUS6
    Ahoy Árkóven!

Én valóban szeretek fórumozni, ott csupa érdekes emberrel találkozhatok, mint pl veled;)

Van akitől új dolgokat is meg lehet tudni.

Persze ha valaki magából indul ki, és belőle amúgy hiányzik a tanulás vágya, az másról sem tételezi fel, hogy őt valóban érdekli a másik véleméye, akkor az ilyen nagy valószínűséggel csak a száját tépni megy fel a netre.
  • NEXUS6
    Háj Cifu!

A 3. verzióba én azt is beleértettem amit te hiányoltál belőle. Bocs ha nem voltam egyértelmű!

Látom többen nem értették teljesen azt amit a gesztenyével akartam mondani.
    Ezért megpróbálok konkrétabb lenni.

Na most, volt egy magyar származású szintén roppant híres mágus a Hudini. Roppant módon szerette az anyját, így halála után (természetesen a kedves mama halála után) minden követ megmozgatott, hogy valahogy kapcsolatba léphessen vele. Elment egy spiritisztához, aki történetesen átvágta.
    Na most ettől kezdve ő is kereszteshadjáratot folytatott a spiritiszták ellen, és egy csomó ilyen előadást csinált, ezekben megpróbálta leleplezni a módszereiket.

Na most én a Randinál is valami ilyesmire gondolok.
    A legtöbb bűvész csak örül, ha vannak az ilyen amatőrök, akik a gyenge műsorukat a hitelesség látszatával próbálják eladni. (mint pl a fülöpszigeti hittel (z)sebészkedők.)
    Ez a bűvészeknek is csak reklám, mert nekik is kell egy csipetnyi misztikum. Egy racionális világban, ahol minden egzakt módon be lenne bizonyítva a kutya se lenne kíváncsi a bűvészekre sem, hiszen mindenki tudná, ők is csak csalók.

Ez a Hudini gyakorlatilag szeretett volna a spiritizmusban hinni, mert szüksége volt az annyával való kapcsolatra. De mivel rájött, hogy a spiritiszták nem összekötik, hanem inkább elválasztják tőle ezért, szinte érthetetlen dühhel fordult azok ellen akik végül is neki is csak reklámot csináltak.

Nem értem ez a Randi miért nem íratkozik fel mondjuk a Monroe intézet tanfolyamaira, azok sem olcsóak, de nem is kerülnek egy milkóba. Ott bárkinek megtanítják az asztrális projekciót.
    Saját "szemével" olvashatná el a páncélszekrénybe betett lepecsételt számokat, meg kerék alá tennék onnan is kivennék.

Ez az egész hír nem egy nagy szám (csak az a milkó teszi azzá).
  • dez
    Ó, ó, már miért jelentené a "tudomány-feletti", hogy bizonyított dologról van szó? Szerintem egyátalán nem emiatt idegesítene a kifejezés...
  • Jimmyke
    No ja, a Cenzúrázott egészség az dúrva...
  • dez
    Mondom analógia (hasonlat, példa, stb.).
  • dez
    Az rendben van, hogy sok esetben csak az orvos tud segíteni. De az nagyon nincs rendben, amikor egy orvos, csak mert ő nem tud segíteni, kijelenti, hogy senki más sem tud. Főleg, ha már régen ismert olyan eljárás, ami bizonyítottan beválik az adott esetben, csak ő nem tud róla.

Szerencsére már nem olyan rossz a helyzet, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt, amikor mindenki "de facto" sarlatán volt, aki nem a hivatalos utat követte. Éppen az az időszak kedvezett a csalóknak a legjobban.
  • Zsoldos
    Amugy letezik olyan orvos, aki nem ismeri a vakbelgyulladast, es praktizalhat? :)
  • dez
    Tévedés, nem tudta bizonyítani, hogy Geller csaló. Pert is vesztett emiatt, és fizettet is miatta - ekkor persze nem önszántából.

Geller még nem ment hozzá bizonyítani, viszont Geller olyan körülmények között (laborban, kutatók szeme előtt, stb.) is végre tudott hajtani dolgokat, amilyen körülmények között ő nem tudja végrehajtani a bűvészmutatványait...

Mellesleg nem Geller a legnagyobb parafenomén.
  • Zsoldos
    Az orvosokat pedig nem kene nagyon lebecsulni. Egyreszt egy varazslomagus nem fogja kivenni a vakbeled, vagy a mandulad, nem operalja meg a gerincserved, nem csereli ki az elkopott es mar menthetetlen terdizuleted, es meg sorolhatnam a sort. Persze vannak koztuk akik lelketlen disznok, de vannak nagyon jok is. Es megesik, hogy egy jo orvos komoly oknyomozast vegez egy betegseggel, es a kezelesevel kapcsolatban, es ez valahogy meggyozobb, mint a "spock, energiat a serult teruletre, erzi mar hogy 30%-al jobb?"

Alternativakent meg ott vannak a termeszetgyogyaszok, idegi manipulaciokat (akupunktura stb), meg gyogynovenyeket hasznalva ernek el kezzelfoghato eredmenyt.
  • dez
    Itt igazából nem 1-1 tapasztalat számít, hanem az egész hozzáállás. (Monjuk én tapasztalatok sorozatáról beszélhetnék, de ezek éppen a hozzáállásból erednek.)

Az esetek egy bizonyos részében bizony hiányos az orvos tudása. Példádnál maradva: tegyük fel, még nem ismerik a vakbélgyulladást, és nem tesznek mást, mint hazaküldenek egy fájdalomcsillapítóval. Ennek analógiái gyakoriak, csak más szinten van az adott probléma. (Különféle u.n. civilizációs betegségek, stresszel kapcsolatos betegségek, stb. Pl. a magasvérnyomás, szívinfarktus + egyéb szív- és érrendszeri problémák, emésztési problémák, élelmiszer-intoleranciák, idegrendszeri problémák, stb. stb. stb.)

Itt egy nagyon komoly iparral állunk szemben. Ajánlott olvasmány: Cenzurázott egészség (kitűnő eredménnyel diplomázott, évekig prakzizáló orvos írta!).

Sok olyan alternatív módszer van, amik ezeken hatékonyabban segíthetnek (a semminél mindenképpen), ami egyátalán nem "természetfölötti", nagyon is kezdik már ismerni a hatásmechanizmusokat, még ha nem is minden esetben tökéletesen (mellesleg gyógyszerek esetében is előfordul ez).
  • Zsoldos
    Amugy soksok koztiszteletben allo csodamokus ment mar a fickohoz, es egyik sem produkalt semmi meggyozot, az azert mond valamit.

Az emberek szeretnek elhinni, hogy meggyogyulnak kezrateteltol , meg energiasugarzastol, de a valosagban ez nem ilyen egyszeru. Sok esetben a hituk meggyogyitja oket es ez jo.

De pl a gyurcsok musorat latva, hogy telefonaltatja ki a penzt a nyomorgo kisnyugdijasok zsebebol, felfordul a gyomrom. Es kb 80% -uk hangjan lehet hallani a a teljes elkeseredest, hogy nem hasznal, megis hivjak. O meg csak latvanyosan huzza az idot, hogy menjen a szamla.
  • Zsoldos
    Ez hulyeseg. Ennyi erovel feltehetjuk beszelo macska is van, egigero paszuj, meg hetfeju sarkany. Letezest kell bizonyitani, vagy a nemletezest tagadni (indirekt bizonyitas). Egyebkent logikailag helytelen, egy helytelen allitasbol implikalva barmi lehet igaz.
  • [NST]Cifu
    Nekem ebből az derül ki, hogy a fazon valamikor hitt, vagy még most is szeretne hinni a dologban, De összeakadt valami csalóval, aki q.rvára átvágta így aztán kereszteshadjáratot folytat mindenki ellen.

Anno elég sok csalóval hozta össze a sors, többek között Uri Geller-el is. Be is bizonyította párszor, hogy Geller nincs semmiféle természetfeletti képesség birtokában.

A fickó a könnyebb utat próbálja választani, azt akarja, hogy más kaparja ki neki a gesztenyét 1 milkó dollárért.

Ő bizonyítékot akar, amivel meg lehet győzni a szkeptikusokat is, hogy lám, mégis létezik a természetfeletti. Ha így nézzük, épp elenkezőleg tesz, hiszen ha valaki elvinné a díjat, akkor a szkeptikusok is elgondolkoznának...

Azt viszont bánni fogja, hogy az egész életét erre pazarolta el, ahelyett hogy megpróbált volna "tanulni".

Randi világhírű bűvész volt és még ma is nagyra tartják bűvésztudományát, ilyen téren tehát nem érheti vád. A "természetfeletti" sarlatánságok elleni fellépése egyfajta személyes sértésből fakad, hiszen a bűvészet lényege a szórakoztatás, de senki sem gondolja azt mondjuk David Copperfield-ről, hogy ő átsétált valóban a Kínai Nagy Falon, vagy tényleg képes összebilincselt kezekkel egy tökéletesen lezárt ketrecből mindenféle segítség nélkül kiszökni (persze az a "hivatalos" szöveg, de a valóság ugye közismert). Ellenben az általa támadott emberekkel, akik állítják, hogy ők valóban természetfeletti erővel rendelkeznek...
  • [NST]Cifu
    Úgytünik itt egyeseknek orvosfóbiája van...

NEXUS6:

De ha már itt tartunk, a balesetek fontos tényezője a "figyelmetlenség". Vagy is a koncentrációs zavar. Ami szintén stressz eredménye lehet.

Sajnos nem az volt...

Igen, ezeket nem annyira. (Bár valami gerinc problémám nekem is volt-több évig-, de aztán elmúlt, lehet hogy kezeltetnem kellett volna?;)

Esetleg talán csak tornázni/úszni? Nekem a gerincfájdalmaimra azt ajálotta az orvos. Micsoda meglepetés: bevált... :)))

Mindíg 3 eset lehetséges
    1. Beledöglik az ember a bajába, a kezeléstől függetlenűl
    2. Korház/gyógyszer/"gyúrcsók" függő lesz
    3. Meggyógyul

Kicsit érdekes nézet, azért ne zárd ki teljesen, hogy a Korház/Gyógyszer után meggyógyul. Sokak esetében ugyanis ez a (4.) eset történik...

dez:

És ez még a legkevésbé rossz tapasztalat, amit orvosokkal kapcsolatban szereztem az elmúlt 10 év során.

Pozitív tapasztalatod nem is volt az orvosokkal kapcsolatban?

Mondanék egy ellenpéldát: egy ismerősöm kifejezetten utál orvoshoz menni, de nemrég komoly hasfájdalmai voltak, úgyhogy végül elment a körzeti orvoshoz. Az orvos vakbélre gyanakodott, és szerette volna elküldeni fehérvárra, kivizsgálásra. Az ismerős közölte, hogy semmi pénzért. Az orvos felírt fájdalomcsillapítót (ilyen jellegű fájdalomnál a masszázsnak van értelme? :)), valamint még két gyógyszert és fekvésre, valamint a vakbél felett jegelésre (zsacskóba jég, és ezt a vakbél felett a hasra helyezni) utasította az illetőt, meghagyva, ha két napon belül nem enyhülnek a fájdalmak, akkor mindenképpen menjen vissza. Persze emberünk nem így cselekedett, egy nap az ágyban, majd utána ment tovább dolgozni. Rá négy nappal a fájdalmai már kibirhatattlanok lettek, körzeti orvoshoz el, ott pedig mentőt hívtak, és korházba vitték. Perforálódott a vakbele, elég csúnyán. Jó egy hetett feküdt kórházban. Már jól van, igaz diétáznia kellett két hétig, miután kijött.

Szóval tényleg, ne higyj az orvosnak, alapból hazudik és átvág. Ha bajod van, majd otthon kikúrálod magad. Vagy megdöglesz. Rajtad áll.
  • archkoven
    "Nekem ebből az derül ki, hogy a fazon valamikor hitt, vagy még most is szeretne hinni a dologban, De összeakadt valami csalóval, aki q.rvára átvágta így aztán kereszteshadjáratot folytat mindenki ellen."
    ?????? Te ezt ebből a mondatból derítetted ki? Gratulálok, te természetfeletti képességekkel rendelkezel. Jelentkezz Randinál a pénzért!

"Aki foglalkozik a témával az tudja, hogy ennek a jelenségnek rengeteg megnyilvánulása van. Sok a csaló, és sok olyan jelenség van ami csalásnak tűnik, pedig nem is az."
    -éppen azt akarja az öreg kideríteni, hogy ami csalásnak tűnik az valóban az-e. Nem kicsi a tét, ha nem csalás akkor ezt már megéri ellenőrzött keretek között is bemutatni. Apropó, te honnan tudod megítélni, hogy amit látsz az csalás-e? Nem lehet, hogy csak hiszékeny vagy, hogy bizonyíték nélkül elfogadod. Randi legalább látni akarja a bizonyítékot mielőtt állást foglal.

"A fickó a könnyebb utat próbálja választani, azt akarja, hogy más kaparja ki neki a gesztenyét 1 milkó dollárért."
    -ez konkrétan mit akart jelenteni? Ki és miféle gesztenyét kapar ki neki? Elfelejted, hogy ő ajánlotta fel az egy millió dollárt, és ha valakinek sikerülne meggyőzni őt, attól ő még nem válna a képesség birtokosává, csak egy millió dollárral szegényebbé.

"Odaát nem sokra fog menni a pénzével.
    Azt viszont bánni fogja, hogy az egész életét erre pazarolta el, ahelyett hogy megpróbált volna tanulni".
    -és olyan okossá váljon mint te, aki egész életét és a fene nagy tudását arra pazarolja, hogy itt a fórumon fárasszon mindenkit a hülyeségeivel.
  • dez
    A végéről lemaradt: tüdőgyulladás miatt, öntudatlan állapotban, mindezt télen, -10 fokban. Nekem kellett elmenni hozzá, miután kb. 5 nap alatt összeszedtem magam annyira. (Védekezés: csúszott az út, és különben is, ha olyan rosszul lettem volna, mentőt is hívhattunk volna.) - És ez még a legkevésbé rossz tapasztalat, amit orvosokkal kapcsolatban szereztem az elmúlt 10 év során.
  • dez
    Az igazán hatalmas üzlet az a gyógyszeripar. Ez a 2. legnagyobb üzlet az olaj után.

Szerintem nagyságrendekkel többet költenek pl. idős emberek olyan gyógyszerekre, amikre nem is lenne szükségük (pl. ha kicsit nagyobb hangsúlyt fektettek volna korábban a megelőzésre; vagy ha nem tüneti jellegű kezelésekkel próbálkoznának (pl. masszázsok, stb. - fájdalomcsillapítók helyett); vagy mert mondjuk nem is hat, csak próbálkozik az orvos, esetleg magának a betegnek a kérésére írogatja föl zsákszámra, aki a spejzban gyűjtögeti "rosszabb időkre" - pl. nagyanyámnak a háziorvosa, aki mellesleg arra sem volt képes, hogy 2 utcát gyalogoljon, amikor 42 fokos lázzal feküdtem otthon.)
  • haxoror
    Ja, ezt az én körzetim is eljátszotta, visszaadtam neki a vényt hogy most ezt gondolja át mégegyszer vagy viszem a kartonom a másik dokihoz. Hirtelen már olcsóbb gyógyszere is lett a bajomnak...
  • dez
    Figyi! Egy világhírű magyar tudós, "bizonyos" Selye János által felállított u.n. stressz-elmélet már több évtizedes, bizonyított és jobb helyeken jól ismert dolog. Lásd pl. itt: http://www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/1997/9727/stressz/stressz.html

Namost, mit gondolsz, kiknek köszönhető, hogy erről máig alig lehet hallani, még a saját hazájában is? Bizony a gyógyszerlobbinak. És mellesleg a gyógyszerek képében a legegyszerűbb megoldást választó, tüneti kezelésre szokott orvostársadalomnak.

(Arról már nem is beszélve, hogy a felírt gyógyszerek jó része után különféle "ajándékokat", főorvosok esetén kedvezményes vagy ingyenes, gyógyszergyárak által szervezett "tanulmányutakat" (ahol persze megint csakis újabb gyógyszerekről van szó - más irányú képzésről nem nagyon) kapnak. Ez nem összeesküvés-elmélet, ez bizony egy jól ismert dolog. Az egészségügyisek próbálják is visszaszorítani a jelenséget, pl. plusztámogatást kap az az orvos, aki pl. nem a legdrágább gyógyszereket írja fel [amit a gyógyszergyárak u.n. orvoslátogatói "ajánlanak"], ha létezik olcsóbb, de ugyanazt a hatóanyagot tartalmazó változat is, stb.)

Lásd még ezt: Halált is okozhatnak a felírt gyógyszerek

Kiemelek egy sort:
    "Az orvosok kevéssé érdeklőnek a mellékhatásokkal foglalkozó szakmai cikkek iránt"
  • NEXUS6
    "Ez olyan előrelépés lenne a világegyetemről szerzett ismereteinkben, ami bőven megér egymillió dollárt" - mondta. "A lehetőség azonban rendkívül kicsi hogy létezik ilyen erő."

Nekem ebből az derül ki, hogy a fazon valamikor hitt, vagy még most is szeretne hinni a dologban, De összeakadt valami csalóval, aki q.rvára átvágta így aztán kereszteshadjáratot folytat mindenki ellen.

Aki foglalkozik a témával az tudja, hogy ennek a jelenségnek rengeteg megnyilvánulása van. Sok a csaló, és sok olyan jelenség van ami csalásnak tűnik, pedig nem is az.

A fickó a könnyebb utat próbálja választani, azt akarja, hogy más kaparja ki neki a gesztenyét 1 milkó dollárért.

"Odaát" nem sokra fog menni a pénzével.
    Azt viszont bánni fogja, hogy az egész életét erre pazarolta el, ahelyett hogy megpróbált volna "tanulni".

Szerintem.
  • NEXUS6
    Amikor persze baj van, akkor baj van.
    Az ember ilyenkor minden segítséget elfogad, természetesen az orvosokét is ha már azt mondják, hogy értenek hozzá.
    És ha bebizonyosodik, hogy még sem akkor végül a Gyúrcsók félékhez is odacsapódik.

Mindíg 3 eset lehetséges
    1. Beledöglik az ember a bajába, a kezeléstől függetlenűl
    2. Korház/gyógyszer/"gyúrcsók" függő lesz
    3. Meggyógyul

Az hogy ki mit kap a három lehetőség közül, szintén nem és kizárólag az orvosokon múlik, hanem az embereken, a "betegen".

Amúgy, engem marhára idegesít az, hogy amikor bemegyek egy orvoshoz és elkezdem mondani az állapotomat, akkor a doki az asszisztensének rögtön úgy diktál, hogy "a beteg..." még akkor is amikor csak sima kivizsgáláson vagyok, (sorozás, eü alkalmassági vizsgálat, stb).
    Nekem ettől borsódzik a hátam!