• dez
    Ja, még valami. Azt írod, "Geller-félék"... Miért? Miért vagy olyan biztos benne, hogy megérdemli, hogy így beszélj róla? Teljesen és végérvényesen kizárod azt a lehetőséget, hogy nem csaló? Én találkoztam egyszer vele, és egyátalán nem tűnt csaló típusnak (pedig általában ki szoktam szúrni). Több könyvben is olvastam vele kapcsolatos kutatásokról, nem merült fel a csalás vádja. (Kivéve Randit, de ő alapból mindenkit csalónak titulál, olyan alapon, hogy ilyen jelenségek nincsenek.)

Gyurcsok már kicsit más tészta, nem tudom hová tenni (most egy kicsit tegyük félre azt, hogy csak csaló lehet, mert ilyen jelenségek nincsenek, stb.). Egyszer vele is találkoztam [véletlenül], és ő már kicsit "huncutnak" tűnt, de nem kimondottan csalónak. Egy érdekes dolog volt, hogy ott "megtréfált" valakit azzal, hogy egy mozdulattal szédülést okozott neki, majd egy másikkal megszüntette. Nem mondanám, hogy ez biztos "természetfölötti" dolog, inkább erős szuggesztív hatásnak tűnt - csak épp nem volt szüksége hozzá szavakra! El tudom esetleg képzelni, hogy pozitív testi folyamatok is elindulhatnak ilyen úton. Mellesleg, néhányszor követtem a műsorát, és többen is pozitívan nyilatkoztak, azaz határozottan jobban lettek. Olyan is volt, hogy arról számoltak be, hogy kevesebb gyógyszert kell szedniük. Placebó, vagy sem, használt.