morgo#374
"Most komolyan gondolod, hogy nekem kellene a számodra mindenről összefoglalókat írogatni?"
hat altalaban, mint mar parszor itt leirtak, egy vitaban illik alatamasztani azt amit kijelentesz.
"De tessék: a tudomány érdeme a civilizáció és a felgyorsúlt életritmus, aminek persze megvannak a hátulütői is"
de a felgyorsult eletritmus csak egy lehetoseg, nem kotelezo resztvenni benne.
"OK, bizonyítsd be, hogy nem csak a levegőbe beszélsz: írd le, mire gondoltál még."
Akkor ujra leirom, hogy senki nem kotelez semmire! "Szabad vagy mint a rab madar" ahogy egymast kozt szoktuk mondani. Nem kotelezo resztvenned semmiben, a tudomany csak lehetoseget ad a kezedbe, amivel vagy elsz vagy nem.
"10 éve nem vettem be fájdalomcsillapítót, mégsem féjt a fejem öt percnél többet."
Valaki meg peldaul erzekeny az idojarasra.
"Ha vennéd a fáradtságot, és tanulnál, akkot tudnád, hogy a tünetek a legtöbbször jelzések."
Es mi van ha tudom? De ha venned a faradtsagot es tanulnal, akkor tudnad, hogy ettol meg vannak szituaciok, amikor segitenek a tuneti kezelesek.
"Fekete... Fehér... ?"
szerinted az, hogy valamikor hibaznak, valamikor meg igazuk van miota fekete-feher, pont hogy azt jelenti, hogy nem egyertelmuen csak rossz vagy csak jo, hanem vannak atmenetek is.
"Az már mi a csudáért személyeskedés, hogy megkérlek, hogy nézz utána (ha már nyilatkozol)."
ugyanazt a dolgot lehet tobbfelekeppen is kifejezni, ami egy szituacioban esetleg serto, jol kifejezve pedig nem banto.
Foleg akkor serto amikor nincs igazad, mert olyan kijelentest adsz megint a szamba, amit nem allitottam soha, es igenis tudom, hogy vannak gyogyszerek amik tuneti kezelesre vannak, melyik allitasombol kovetkeztetted, hogy utana kellene neznem???
"Persze vannak drágábbak is, de azok egzotikumok."
Hat nem tudom, a nagynenem meseli mindig, hogy o inkabb kimegy az erdobe es osszeszedi amire szuksege van, mert boltbol tobbezer forintba kerulne beszerezni.