• dez
    "hm... akkor megiscsak vannak kutatasok, amik hasznosak? Raadasul elismert kutatasok? Ne mond! Akkor megiscsak lehet ertelmesen/hasznosan kutatni?"

Nagy a tudomány, sokminden belefér. Mellesleg ezekre a dolgokra nem is olyan rég még igencsak sanda szemmel néztek egyesek. De mára már Nobel-jíjakat osztoganak érte. Persze ma is vannak még fehér foltok bőven. Pl. az akupunktúra, stb.

"na mi van, most meg a tudomanyos mu mar szentirat? Eddig egeszen mas volt a velemenyed."

Ez csak a számodra tűnik így. Én csak tudomásul veszem a korlátokat. És vannak személyes tapasztalataim is, amik egybe vágnak ezekket a dolgokkal (többé-kevésbé). De attól még továbbra sem tekintem szenírásnak.

"Termeszetesen megvan a sajat velemenyem, ami reszben egyezik egy adott kutatoeval, valamikor meg nem. De a kutatok sem mindenben ertenek egyet... Egyebkent nem latom, hogy mikor mondtam, hogy az emlitett dolgok nem valos problemak. Osszesen annyit mondtam, hogy nem a tudomany okolhato mindenert."

Feleslegesen, mert senki sem mondta, hogy a tudomány okolható mindenért. Nem a tudomány, hanem bizonyos pl. bizonyos korábbi nézetek (amikbe mondjuk még sok orvos le van ragadva), érdek-összefonódások, stb.