dez#367
"nyugodtan kuldj linket, vagy csak foglald ossze..."
Konkrét linket nem tudok kapásból, de tele van vele a net, az újságok, könyvek, ismeretterjesztő csatornák. Most komolyan gondolod, hogy nekem kellene a számodra mindenről összefoglalókat írogatni?
De tessék: a tudomány érdeme a civilizáció és a felgyorsúlt életritmus, aminek persze megvannak a hátulütői is (amibe viszont nem kötelező belerokkanni).
"Akkor olvasgasd meg el parszor."
OK, bizonyítsd be, hogy nem csak a levegőbe beszélsz: írd le, mire gondoltál még.
"Es? Valaki meg szereti, ha peldaul nem megy tonkre azzal a napja, hogy egesz nap faj a feje."
10 éve nem vettem be fájdalomcsillapítót, mégsem féjt a fejem öt percnél többet.
"Igy tunetileg kezeli azt, es masnapra a szervezete meg helyrehozza a ami gond volt."
Az nem olyan biztos. Ha vennéd a fáradtságot, és tanulnál, akkot tudnád, hogy a tünetek a legtöbbször jelzések. Mint a műszerfal. Hogy valami nincs rendben. Foglalkozni kell vele, nem a szőnyeg alá söpörni.
"Egyebkent en sem szedek, de ettol meg a lehetoseget miert kell elvenni attol, akinek szuksege/igenye van ra?"
Ki veszi el? Talán gyógyszertár-robbantási brigádot szervezünk itt?
"Igen, sok meg nem. Na es, emberek dolgoznak ott, akik neha hibaznak. Gyakran viszont igazuk van."
Fekete... Fehér... ?
"tenyleg nem birsz egy hozzaszolast irni szemelyeskedes nelkul?"
Az már mi a csudáért személyeskedés, hogy megkérlek, hogy nézz utána (ha már nyilatkozol).
"magyarazd mar meg nekem, mi az, hogy havi 200 egy gyogynovenyert?
egyebkent nekem peldaul kicsit magasabbnak tunnek az arak, amikor egy doboz valamilyen gyogynoveny 1000-2000 forintos aron kaphato a boltban..."
A legtöbb gyógynövény 100-200 Ft/csomag, ami átlagos esetben egy hónapra elég. Persze vannak drágábbak is, de azok egzotikumok. Ha nem tudod, hogy mire jó, senki sem kötelez, hogy megvedd.
"egyebkent meg tovabbra is allitom, hogy soha senkit nem koteleznek gyogyszer bevetelere. Barmikor mondhatja az illeto, hogy lemond rola."