• dez
    "szerintem kb. 1,5-1,8 a fejlett orszagokban ( nem tudok pontos adatokat),"

OK, ez igaz, a 0.2 durva volt.

"de ennek miert a tudomany az oka???(foleg az orvostudomanynak mi a koze ehhez???)"

Ez sem új dolog, hogy van köze hozzá. De kicsit terjedelmes lenne kifejteni. Ha esetleg belegondolsz, maga is rájöhetsz pár dologra.

"nem is ez volt az allitasom tartalma:P"

Márpedig nagyon úgy tűnt.

"akkor meg mi a gond? leirtak, hogy tuneti kezelesre van. Ha nem akarod, nem hasznalod."

Én nem is...

"Amugy nem tudom, hogy peldaul az operaciokat is tuneti kezelesnek mondanad?"

Erről is sok elemzés jelent már meg, hogy sok operáció elkerülhető lenne. (Hogy most tüneti kezelésnek mondható-e vagy sem... Nem tudom, de mindegy is.)

"Hogymi? Mi akadalyozza meg, hogy ne csak latszatra hassanak? A hashajto is peldaul csak latszatra hat, ugye?:)"

Az nem, de a fájdalomcsillapítók, nyugtatók, gyulladáscsökkentők, és egy csomó másik csak a pillanatnyi tüneteket csökkenti, a háttérben húzódó dolgokkal nem foglalkozik. Így újra és úra előjön a probléma.

De jobb lenne, ha inkább utánanéznél a dolognak. Sok helyen megteheted, nem kell engem kérdezgetned.

"mirol is beszelsz? mi van egy honapra, es mi 200?"

A gyógynövényekről (a nagy részükről). Miért, te miről írtad, hogy "jó pénzért"?

"de megint nem a tenyleges allitasomat cafoltad meg, hanem a leglenyegtelenebb reszebe kotottel bele..."

Esetleg nem olvastad el: "És itt most nem csak arról van szó, hogy egy gyógyszert egy gyógynövénnyel helyettesítünk." Azaz, nem elég a füveskönyv, annál kiterjedtebb tanulmányokra van szükség.