• dez
    "de nem azert mert kevesebbet elnek, hanem mert nem nyolc gyerek van egy csaladban."

Nem kéne ahhoz 8 gyerek. Elég kettő is. De nem hogy kettő, hanem 0.2 sincs.

"belegondoltal, hogy a munkakepesseg cselekvokepesseget is jelent? Barmikor mondhatod, hogy itthagyod ezt a vilagot, es elmesz keletre marhapasztornak. Senki nem fog megakadalyozni."

Nem csak ez a két választási lehetőség van.

"Egyebkent az osszeeskuveselmeletedet mikent tamasztja ala, hogy fogy a nepesseg? Nem gondolod, hogy ez enyhen szolva a munkakepesseg rovasara megy?"

Ó, ó, erre már csak az mondja, hogy összeesküvéselmélet, aki semmit sem tud a témáról. Ha nem akarod azt a könyvet elolvasni (amit egy megcsömörlött orvos írt), hát nézz utána Bólyai János munkásságának! Ne mond, hogy még nem hallottál róla. Nem összeesküvéselmélet, stresszelmélet! A "tüneti kezelés", a "pszichoszomatikus", és más hasonló kifejezéseket sem összeesküvés-elmélet gyártók találták ki, ezek tudományos kifejezések. És a gyógyszerek nagy részének a leírásában is ott áll: "xy tünetek enyhítésére, kezelésére". Stb. stb. Nagyon is jól ismert dolgok ezek, még az orvosok előtt is: egy lelkiismeretes orvos maga is elmondhatja. Próbálnak is túllépni ezen. Így fejlődik az orvostudomány. Csak ez lassú folyamat. Főleg, hogy az orvosok jó része nem követi.

"nemcsak potolni, hanem felulmulni."

Csak nagyon kevés dolgot lehet így "felülmúlni". A stresszt, egészségtelen életmódot, életvezetési problémákat, mélyebb lelki és érzelmi problémákat, pszichoszomatikus és egyéb összetettebb kórképeket, és sok egyebet nem lehet.

"De az miert gond, hogy potoljak a gyogyszerek ezek az ismereteket?"

Mert csak látszatra és csak átmenetileg tehetik.

"Barmikor vehetsz egy fuveszkonyvet, megnezheted melyik miben segit, es kimehetsz a retre novenyt gyujteni. Sokan ezt meg is teszik, majd behozzak a varosba, es jopenzert eladjak."

Az a "jó pénz" az általában úgy 100-200Ft. Egy hónapra. (És itt most nem csak arról van szó, hogy egy gyógyszert egy gyógynövénnyel helyettesítünk.)

"nem en mondtam. Egy egyszeru kerdest tettem fel, de latom nem kell megvalaszolnom..."

És a válasz mindent überel?

"ja persze, elfelejtettem, hogy mindennek az az aljas, gaz tudomany az oka..."

Hmm, nemrég még te kérdezted tőlem, hogy mindent csak fekete-fehérben tudok látni...