• dez
    Még néhány válasz, mert többhöz már nincs türelmem (és amiből kiderül, miért nincs).

dez: "Pedig már leírtam. Hogy lehet úgy vitatkozni, hogy a másik állandóan "resetel"?"

BA: "Már megint miről beszélsz?"

pl. erre:
    "Amellett, hogy bőven van mit javítani a kórházi kezeléseken, azért nagyon erős túlzás azt állítani, hogy a nyugati orvosi kezelés teljesen haszontalan."

- amikor már 25x le lett írva, hogy egy szóval sem mondta senki, hogy "teljesen haszontalan"...

"Már megint összezavarod a dolgokat. Hogy jön ide a gyógyszeripar???
    Azt meg végképp nem értem, hogy milyen gyógyszer lehetne egy olyan baciból, ami elkerüli a káros anyagokat."

Nem én zavarom össze, a te fejedben nem áll össze (a könyveidből eddig nem ezt tanultad, és lehet, hogy "betelt a hely"?). Nem ezekből a bacikból akar itt senki gyógyszert csinálni, hanem azokból az agyagokból, amik ellen nem tudnak védekezni. Jahh, hogy ezeket nem lehet olcsón gyártani, és drágán eladni...? (És átmeneti látványeredményeket elérni.)

"Mellébeszélésből jeles. A link megnézése szerinted nem tanulás? Vagy csak az Isten által kinyilatkoztatott Igazság minősül annak?"

Éppen EZ a mellébeszélés. Más az elméleti tanulás, és más a tapasztalat.

"Másrészt meg véletlenül saját tapasztalatom is van az evolúcióval. Régebben én is csináltam pár egyszerűbb szimulációt (nem egy bonyolult dolog), és tökéletesen produkálták a várt jelenségeket. Az egyik esetben még a fajok spontán szétválását is meg tudtam figyelni, ami már nem egy triviális jelenség."

Ilyen "tapasztalatai" bármelyik antropológusnak is lehetnek. Nem éppen ilyenekre gondoltam.

Mellesleg, olyan is van, hogy szociológia, ami tömegek viselkedését próbálja modellezgetni. Valamennyire az is működik. Néha meg nem. Váratlan dolgokat nem tud előre jelezni.

"Ebben pontosan mi van elavulóban?"

Az, hogy ne lenne szükség egy egységes irányítórendszerre a szervezet működéséhez.

Régebben többek között azért zárták ki az akupunktúrát, az akaratlagos öngyógyítást, vagy más hasonlókat (t.i. azok feltételeznek egy ilyen rendszert, aminek a működését finoman befolyásolhatják, vagy aktiválják, stb., és a többit már ez a rendszer végzi el), és ezt nemlétezőnek tekintették, mert nem "találták". Nem csoda, hogy így hülyeségnek látszott, hogy itt megszúrjuk, és attól amott, vagy az egész rendszerre vonatkozóan komplex változások állnak be.

"Nehezményezed, hogy az evolúció számítógépes modellje véletlenszám generátort használ. Azt kérdezem én erre, hogy mi mást használna, amikor az elmélet pontosan ezt írja elő. Erre válaszolj, ne beszélj mellé folyton."

Erre is elhangzott már az ellenért. Csak gondolom, az még az előző reset előtt volt...