HUmanEmber41st#222
Mutassátok már meg a "hiányzó láncszemet" ! Igen, a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás most is megfigyelhető. DE! ha az intelligencia olyan jó a túléléshez, akkor mmiért nem fejlődött ki minden fajnál? Most majd az agy méretével és bonyolultságával jöttök. Nem bizonyítható, hogy a méret összefügg az intelligenciával, míg nem tudjuk egy másik gondolkodó faj agyát megvizsgálni. Azért mert itt (a Földön ) így van, ez még nem 100%.
És ha csak agyméret kérdése az egész, akkor miért nem fejlődött minden állat agya? Miért élnek még kis agyú állatok? Arra várnak, hogy az ember kiirtsa őket?
Amúgy lehet, hogy az ember kicsit korábban "fejlődött ki", mint ahogy a tud.mai állása mondja.. Találtak vulkáni hamuban megkövesedve egymás mellett mai formájú (felegyenesedve járó) emberi lábnyomot meg egy dinó lábnyomát. Több kilométer hosszan megmaradtak, olyan, mintha az ember és a dinó egymás mellett ment volna.
Kettős világban élünk. Létezik egy mérhető, megismerhető véges fizikai világ.(included kvantumfizikai jelenségek) És létezik egy mérhetetlen másik.
Ez a másik világ csak azoknak mutatkozik meg, akik igazi keresők.
Akik élből tagadják, sosem fogják meglátni a "túloldalt".
Van 1 ismerősöm, aki a régi rendszerben a párttikárságon dolgozott, 100% materialistaként. Találkoztunk egy "keresők" számára szervezett hétvégén. Ott olyan (számára) hihetetlen élmények érték, hogy még hetekkel később is kérdezgetett, hogy tényleg megtörténtek-e azok a dolgok? Saját szemével tapasztalta, és sokáig nem bírta feldolgozni.
Vannak ilyen "lórúgás" szerű élmények is, melyek teljesen megváltoztatják egy ember egész gondolkodásmódját, viselkedését.
Tűzön járás: CIFU! Bocs, de nem olvastam a magyarázatot, de ha tudományosan meg van magyarázva, akkor próbáld ki a saját talpaddal, hogy milyen "hideg" a parázs, és mennyire szigetel a talpad meg a parázs között a levegő. Sétálj rajta csak úgy lazán 8-10 métert. Bár az igazán nagymenők a még lángoló máglyát rugdossák szét, és az izzó-lángoló fahasábokon táncolnak...
Hipnózis: a kísérletet pszichológia-tankönyvben olvastam, óvónő III.évf. 1984-ben. Igen, a szervezet öngyógyító képességét tökéletesen lehet irányítani, ha kikapcsoljuk a "tudatos én"-t. Csak (mint már mondtam) ez ingyenes, nem kell $ milliókért gyógyszergyárakat építeni, és ott drága gyógyszereket gyártani. Az akupunktúra sem nagyon eszközigényes, csak nagyon tanult mesterek kezébe való. (sajnos a Kulturális Forradalom kissé leapasztotta a létszámot ) Ha nem működne, nem maradt volna fenn több ezer évig..