BiroAndras#186
"Asszem tökéletesen átvetted ennek a Randi gyeröknek a gondolkodását."
Tévedés. Csak nemrég hallottam először róla, a gondolkodásomat magamtól alakítottam ki.
"Valami iyesmit érzek rajtad: tessék itten fizikai, fizikai kísérleti eszközökkel, mérőberendezésekkel mérhető bizonyítékot szolgáltatni akkor hajlandó vagyok hinni, meg 1 milkót adni."
A lényeg nem a fizika, és nem is a berendezések. A módszer a fontos. Van egy elfogadott kísérleti módszer, ami a lehetőségekhez képest biztosítja az objektivitást, és ez a lényeg.
"Hogy fogsz elkészíteni egy telepátiát mérő berendezést/kísérletet, amikor még azt sem tudod mi az?"
Egyelőre a jelenség kimutatása a lényeg. Nem kell ehhez műszer, az is jó, ha egy ember tudja megbízhatóan produkálni.
"A tudomány márpedig nem úgy működik mint egy ideális közvetlen szavazásos demokrácia, és még csak nem is úgy mint egy képviseleti demokrácia![...]"
Tudom. Sajnos semmi sem tökéletes. Viszont még nagyobb túlzás globális titkos összeesküvésket emlegetni.
"Most őszintén! Azt hiszed érdekel is valakit igazából, hogy miben hiszel, vagy miben hisz ez a Randi, bizonyítékokkal vagy annélkül?"
Épp az a lényeg, hogy a hit semmit sem számít. Ami számít, az az igazság, és az, hogy hogyan lehet hozzájutni.
"Ha élből elutasítod, az nem azok baja, akik ezen már túl vannak, hanem csak a tiéd!"
Folyamatosan azt hangoztatom, hogy semmit sem utasítok el élből. Mellesleg azt is írtam, hogy tudok egy olyan para-kutatásról, ami elegendően alapos, és tudományos ahhoz, hogy engem is meggyőzzön.