• TcHeeCo
    Sziasztok!

Szerintem ennek a bizonyításához bőven elég lenne nagy embertömeg, igazi szkeptikusok előtt megmutatni, hogy ki mit is tud...
    Irta valamelyikőtök, hogy négyen felemeltek az ujjukkal egy embert. Lássam élőben és már meg is vagyok győzve! Vegyük fel videóra és tegyük ki a netre és máris többen meg vannak győzve! Akik meg nem, azokat el kell hívni egy új élő bemutatóra! :)
    A telepátia sem egy olyan nehezen bizonyítható dolog... Valaki menjen le az Árpád híd metrómegállóba, egy megadott időpontban koncentráljon egy fali reklámra, a másik meg a lakásban rajzolja le.
    Ezekkel a bizonyításokkal mi a baj? Miért ne lehetne így bizonyítani?

Szerintem ezekkel a "természetfeletti" dolgokkal egy igazán nagy probléma van. Hol kezdődnek ezek a jelenségek (ha egyáltalán kezdődnek) és mi az ami még erős agyi tevékenység, fantázia?

Például, koncentrálj erőssen egy szép tájra, nyugodt vidékre ahol egészségesen napfürdőzöl és ha így teszel, a kozmikus energia meggyógyít...
    Tegyük fel, meg is gyógyulsz.
    De mi alapján mondod azt, hogy ez egy természet- vagy tudományfeletti eljárás a betegséged ellen?
    Nem lehet, hogy a szugerálás miatt az agyad olyan irányba befolyásolja tested kémiáját, hogy az úgymond "önmeggyógyít"?

Nem lehet, hogy a természetfelettiben hívők egyszerűen a természetfelettiben való hit által tudják elérni ezt az öngyógyító állapotot?

Ez olyan, mint az általános iskolában, matekórán a számoló gépezet. Felül bedobod a számokat, alul meg kijön az eredmény.
    Felül beraktál 2-t, alul kijött 8.
    Ezek után azt mondod, persze mert a gép hozzáadott 6-t. De mi van akkor, ha megszorozta 4-gyel vagy elosztotta 0,25-tel?

Úgy érzem, túl nagy a homály ebben a témában, és a hozzászólásokból is csak azt látni, hogy kemény ellenvetésre csak mellékvágyára tereléssel (pl. Gyógyszerlobbi) tudtok válaszolni...

Na pá,
    TcHeeCo