A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Sajna ezek a modok hatványozottan hajlamosak a MAF-ra.
:(
Nálam a megoldás az lett, hogy tartom magam a normál maphoz, de használom a pályaszerkesztőt, ha hazaérek megírom a beállításaimat. Ez 3 nagy kontinenst eredményez egymástól olyan távolságra, hogy az első vízíjárművek még nem tudnak átmenni a következőhöz. Tagolt tengerpart viszonylag sok folyóval a fejlődéshez, igaz az erdő is elég sok.
Ezeknél a modoknál az AI általában törekszik a totális dominanciára így nem fordul elő az, hogy a játék unalomba fullad, mert ugyan te elfoglalsz egy kontinenst, de a többiek 6-7-en csak csücsülnek egymással jó barátságban.
A mostani játékomnál is gyakorlatilag 3 nagyhatalom van, 3 kontinensen meg néhány kisebb vazallus állam. A nagyhatalmak folyamatosan támadnak, most már nagy erőkkel tudnak átkelni az óceánon. Sajna nem tudom, hogy csinálták, hogy 2-3X akkora lakosságuk van, mint nekem, pedig ez régebben fordítva volt.
A monarchia + feudalizmus ugyan elég jó lakossági növekedést okoz, főleg a fővárosban, de pillanatokon belül szét akar esni az birodalom. Ugyan ez igaz arra is, hogy hiába próbáltam fejlettebb, elvileg nagyobb stabilitást biztosító civic-ekre váltani, még az a városom is pillanatokon belül fellázadt, aki addig tök nyugiban volt.
Szal ezt a részét egyelőre jól nem értem a mostani mod verzióknak. Megcsináltam azt is, hogy map builderben kimentettem, aztán betöltve kiválasztottam a legerősebb civ-et, hogy azzal legyek, és mit látok? Hogy a hatalmas birodalma a monarchiában, meg feudalizmusban leledz!!!