A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
1. A vallás vagy átragad az utak mentén, vagy építesz hittérítőket és azzal bemész a városba és ott elterjeszted.
2. A vállatok egyik fajta termelést konvertálnak valami mássá, szerintem általában használhatatlanok.
3. Kémkedési pontokat is termelsz, amiket az épületek is többszörözhetnek (rendőrség pl). A kémkedéses ikon alatt külön állíthatod a súlyozást országonként. Megfelelő kémpont összegyűlése esetén kapsz globális képességeket (látod pl a városait) más kémakciókat a kémegységek ellenséges városba történő bejuttatásával érsz el.
4. A fejlesztés idejét a termelés növelésével lehet csökkenteni, ha pl minden városban építesz iskolát, egyetemet ilyeneket, azok százalékosan növelik a város tudományos termelését.
5. Az elején új játéknál mindent be tudsz állítani (asszem custom game), ellenséges civek számát, népeket, egyéb opciókat, megnyerési módokat, az ellenséges vezetőt talán a gép véletlen szerűen választja ha van több is az adott népnél.
6. A város határait a kulturális termelés (hangjegy)növeli ezt is lehet spec épületekkel többszörözni. Amikor elérsz egy pontszámot akkor a város határai a köv szintre nőnek.
7. Hangjegy = kulturális termelés
8. Az elején tényleg ilyen sokáig tart az új egységek megtermelése, ahogy nő a város termelése ez egyre kevesebb lesz.
9. Van elvileg elég jó magyarítás a játékhoz, de szerintem kifejezetten jó nyelvtanulási lehetség ez a játék, én 15 éve játszok a Civ változataival rengeteg szót tanultam már belőlük. Valami haszna legyen már annak, ha az ember a gép elött ül!