A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Carmang
    Na, a random generátor témán kívül elég meglepő hülyeségeket tapasztaltam ma.
    Benyomom a városban az Emphasize Science (Research?) gombot, automata munkás elosztásban. Erre a nyomorék gép úgy oszt el 14 munkást, hogy 13-at kirak a térképre (ha jól tapasztalom, akkor kalapácsos, és pénzes helyekre inkább), a maradék 1 pógárt meg kirakja Engineer-nek. Hogy miért nem Scientist-re lövésem sincs, a maradék 13 meg persze nem volt képes megfelelő mennyiségű kaját termelni, és így éhezés lépett fel. Ja, és város Science "termelése" csökkent... mondom, miután benyomtam az Empahsize Science gombot. Hát LOL :(

Aztán még egy koncepcionális érdekességet találtam: Dzsingiszt választottam, hogy a korai lovas speckó egységgel majd végigzúzom a kontinenst. Kb 3 városom volt, mikor megtámadtam a hollandokat, el is foglaltam gond nélkül a két városukat. Aztán megtámadtam Katarinát, 2 városa maradt, mikor úgy döntöttem, hogy leállítom a támadást (addigra elég jól felszívták a városai a belső védelmet +40+60%, és nem volt katapultom, csak küldtem veszni a lovasokat). És ott álltam egy hatalmas birodalommal, amiben az elfoglalt városok vitték a pénzt. Tudományos ráfordításom 10%-on volt, úgy hogy körönként így is 5-10 aranyat vesztettem. Azt hittem soha nem lesz meg a katapult... vagy bármi utána.
    Szóval így a korán terjeszkedős témának nem sok értelmét látom.
    Most 1560 körül járok, 9 várossal, mindegyikben van könyvtár, monostor, többen egyetem is van már, vagy éppen épül, Grocer szintén épül mindenhol. És a tudományos ráfordításom, csak 30-40% ha nem akarom, hogy csökkenjen a kasszám. Az, hogy a fél kontinens az enyém, és pontok alapján is én vezetek (mondjuk a másik kontinenssel még nem találkoztam), az nem vigasztal...
    Ha meg nem terjeszkedem, akkor később nehezebb egy nagyobb támadó sereget felállítani a kevés városból, úgy hogy aztán egy velem egyszintű államot komplett elfoglaljak.