A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• NEXUS6
    Régebben én is eléggé defenzív voltam, szinte csak mint a SimCity-ben fejlesztgettem. Kifejezetten zavart, ha más megtámadott és nem tudtam azt csinálni, amit akarok. Ez olyan Monarch szintig talán megy is. Viszont fölötte olyan pofátlanul csal a gép, hogy képtelenség utolérni csak jól sikerült fejlesztéssel. Mostanra kifejezetten parazita jellegű játékot csinálok, ami mondjuk nem olyan elegáns, de jól esik baxtatni az AI-t, mert ma is volt olyan, hogy olyan 99,2% eséllyel támadtam valakit erre elhullok. Kapja be!
    Amúgy érdemes totálisan kiirtani az ellenfeleket, mert akkor megszűnnek a nemzetiségi gondok, kevesebb elégedetlen ember lesz a városodban, meg az esetleges barátai sem fognak állandóan téged macerálni.

A mai nap nagy tanulsága is az volt, hogy lelkiismereti gondok nélkül rá kell támadni az ellenfél akár a miénknél nagyobb seregére is, mert ha nem is irtod ki teljesen csak jelentősen legyengíted, akkor megpróbálja kimenteni a maradékot. Sérült egységekkel nem nagyon szeret az AI várost támadni. Ezt ki lehet használni.
    Eddig a városokat próbáltam felturbózni, úgy hogy a védelem kitartson addig, amíg esetleg az én a benti gyengébb seregemmel kiirtom, vagy túl nagy veszteséget okozok. De ez nem mindig jön be, 15 ostromgép ellen semmilyen városfal nem véd, és a városból sokszor nem tudsz elmenekülni végső esetben, ráadásul a megcélzott várost az utolsó leheletéig támadja, ha elkezdte, még ha nagyok is a veszteségei. De nem azok, mert a támadó előnyben van a collateral damage miatt.

Aztán, ha a gép 20-30 egységből álló seregét, akár több nekifutásra kirtod, akkor már ugye nem nagyon fog hipp-hopp új sereget elővarázsolni utána már csak végig kell gyalogolni a birodalmán és a városonkénti pár védőt elintézni.

Mivel a gép általában egyenletesen fejleszt, rá lehet gyúrni gyorsan 1 generációval fejlettebb egységekre, csak arra kell vigyázni, hogy ahogy foglalod el a birodalmát nehogy ő is kifejlessze ugyan azt. Ekkor egy darabig az extra előléptetések még kitartanak, de általában nem lehet nagyon megcsinálni, hogy háborúzik az ember, meg a fejlesztést is rendesen csinálja.(Hacsak nem nálad van 4 vallás központja is!;)))

Na mára tényleg abbahagyom az Okoskázást!;)