A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Általában mindíg legalább egyel több városom, és legalább egyel több lakosom van, mint a másodiknak, és akkor tutti a nyerés! 
De a viccet félretéve és elővéve a tréfát, mostanában úgy játszom, hogy saját alapítású városaim szinte nincsenek is.
A fővárost turbózom a maximumig. Először ráfexem a vallásra, minden vallást kifejlesztek, amit csak tudok, ez később pénzbevételt is fog jelenteni, de a kultúrát, meg a great persont is felnyomja, főleg hogy 3-4-5 vallás szent városa van egyben!
Minél előbb felépítem az Oraclet, mert az ad egy szabad felfedezést, ami mindig az Alphabet nálam. Jó pár kör eltelik, amíg a többiek is kifejlesztik, de addig csak én tudok tuományt cserélni a többiekkel, ha ügyesen csinálja az ember ez sokáig biztosítja, hogy te legyél a legfejlettebb.
Nem árt ha a fővárosod a tengerparton van, mert akkor egy világító-toronnyal, a Húsvétszigeteki szobrokkal, meg a Colossus-sal kimeríthetetlen erőforrásod van, és még workert se nagyon kell építeni.
Amikor megvan a bronz, meg a vas, addigra a többiek is a közelembe érnek, de ha más nem van a környéken 1-2 barbár város, amin el lehet indulni. Mivel nem építek settler-t a város ilyenkor egyedül van ugyan, de hatalmas, és naggyon dúrva termelést mutat. Nem csinálok mást csak nyomatok valami erősebb egységet és sorra foglalom el a mellettem levő birodalom városait. Ha jól csinálom isz. 1000-re az enyém a legnagyobb birodalom, ami kb 2X akkora, mint az utánam következő. Ha nem, akkor azt is elfoglalom!;)))