A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• LSSAHPAUL
    Én is monarch-on játszom, és már 1953 van és nem nyertem még meg. Igaz 2x annyi pontom van mint a 2. helyezettnek, muszáj voltam hadat üzeni pár népnek mert elkezdték építeni az űrhajót. Én is veterán vagyok (emléxem hogy 1992-93-ban a civ1 miatt belopóztam fater munkahelyére mert ott olyan 286-os volt amihez vga monitor volt, nekem otthol csak cga), szal nem értem hogy megy ilyen szarul a civ4.. kellemes fokozat a monarch :)
    Pár tanácsom azért van..
    -ha háború van ( sőt még előtte!!) minden várodban próbáld meg beállítani hogy great artist szülessen, mert egy elfoglalt városba beteszed és +4000 culture, olyan várost kapsz mintha örökre a tiéd lett volna,gyárthatsz benne utánpótlást! ellenben ha nem így teszel vagy 100 kör mig magához tér a város, 10körig komoly katona jelenlét szükséges..
    -az egységeket csak is a fronton fejleszd!! mert lehet mire a frontra ér más speckóra lesz szükség. Megmondom őszintén hogy én csak is és csak is a város ostrom előtt fejlesztem az egységeket ( kivétel a játék eleje amikor élet-halál harcot vívok a barbárokkal ). ( az gondolom tudod hogy mielőtt kigurul egy katonai egység a gyártósorról válts át teokráciára és vassaluge-ra )
    -diplomácia: ne várj sok jót a többi civtől :D , de luxus cikkeket jól lehet csereberélni velük, ha valakit összeúszíthatsz valakivel akkor tedd meg.. az a pár technology amit elkér simán megéri hogy a fél világ egymásnak rontson
    Mennem kell melózni, ha vége a VB-nek nyomhatunk egy multit. akár coopban gép ellen :)