A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Kodlovag
    Egyetértek. Főleg azért, mert mindig én támadok. Én utálok akár csak egyetlen egy katonát is elbukni (rendszerint szükében vagyok a hadseregnek, sokszor nem jut minden ellenfélre saját katonám) , ezért mindig úgy taktikázok, hogy én határozhassam meg az összecsapást, és hogy általában támadó fél lehessek. És az a szemét gép meg lehetetlen esélyeknél is sokszor kinyírja a támadómat. Olyat meg már eleve nem is csinálok, hogy azonos combat oddsok mellett megtámadjam. Sokkal rosszabbak az esélyeim, mint 50%.
    Ez a védőknek jobb esélye van különösen a játék elején jelentkezik. A fő problémát abban látom, hogy a combat oddsnál nincs figyelembe véve a first strike. Például vegyük azt az esetet, amikor egy City Raider 1 (+25%) maceman támad egy várost, amit egy Level 1 Strenth(+10%) longbowman(+25%) véd(+25%). Ez egy elég standard eset. Akkor a combat odds úgy néz ki, hogy 10 vs. 9.6. Ennek alapján több, mint 50% esélyem van győzni. Csakhogy a longbowmannek First strikeja van, ami garantálja neki az első sebzést, és aztán jön a csata. Ekkor a sérült macemannak már sokkal rosszabb esélye van. Kb 3-ból 2-szer bebukja.