A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• NEXUS6
    Én olyan népet tudok ajánlani, ami az ókori hadseregeket illetően rendelkezik speciális egységekkel. Az őskorban nem érdemes nagyon terjeszkedni, mert nincs mit elfoglalni, utána meg már késő. Pl az amcsik modern kori fegyverzetét nem nagyon lehet kihasználni.

Másik fontos dolog, ami a korai terjeszkedésben gondot jelent, az a pénz!
    Ha a választott néped/vezetőd viszont rendelkezik az Organized tulajdonsággal, akkor a fenntartási költségek a felére esnek. A Financial tulajdonság is jól jöhet, ami a mezők kereskedelmi bevételeit duplázza. A két tulajdonságot egyesitő vezető mondjuk az amcsi Washington, csak náluk meg a korai spec egység hiányzik.
    A kultúra szintén nagyon fontos, hiába vannak már az elején 7-8 szintű városaid, ha az emberek fele csak lázong. A Creative vezető viszont városonként 2 kultúra pontot kap, ami az elején jól is jön (később már nem annyira). Szal pl az orosz Catherine jó választásnak tűnik bár a lovasságot kiváltó kozákok kicsit későn jönnek.

Elég kiegyensúlyozottak a vezetők, és kevesebb az akivel semmit sem lehet kezdeni. Szerintem ezekhez az utóbbiakhoz tartoznak az arabok, aztékok, a görögök, a francia Napoleon, a német Bismarck, meg az indiai Ghandi, bár az utóbbi 3-nál valszeg a csodákra kell rágyúrni. A többi 20-szal viszont asszem elég jó eséllyel lehet nyomulni.

Nekem továbbra is a Rómaiak a kedvenceim!;)))