A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Realistic volt a gámszpíd. Szal időm mint a tenger, annyi volt. A többiek nem értem miért maradtak le annyira. Az elfoglalt városokat mindet megtartottam (ki is kaocsoltam az elpusztítást.)
Hú a végére rengeteg városom volt. Olyan 40 körül. 80%-os kutatás volt, havi bevétel a folyamatos harc ellenére a végére havi +300 volt. Megmaradtam végig kaszt rendszerben, de a rabszolgaságot is sokáig tartottam, minden civicet úgy választottam, hogy minimális legyen a kiadás.
A végén 2-7 kör volt egy technológia kifejlesztése, de még mindíg csak 2 év volt egy kör. Pénzem mint a pelyva annyi volt, a max az 40 000.
Az universal suffragét sokáig hanyagoltam, mert azon kívül, hogy meg lehet venni a városban épített dolgokat semmi előnye nincs. A pénzt a hadsereg upgrédelésére használtam. Amikor a végén átálltam rá, akkor a fejlesztési idő duplája lett!!!
Volt egy idő amikor mást nem tudtam gyártani csak katonát, szal eszméletlen erős hadseregem volt, 20 bombázó, 10 vadász 40-50 helikopter, 40-50 artillery, meg a maradékok az előző fegyverkezési rengeteg rifleman, gyalogság stb. Talán nem olyan sok egy ekkora birodalomhoz, de a többieknél 3-4 generációval voltam fejlettebb, szal a másik hadseregeit veszteség nélkül mészároltam. Hajóm nem volt sok, 4 romboló, 2 repgép anyahajó (dísznek) azon kívül 1-1 egység. A Japánokkal a harc emlékezetes volt. Volt hogy öt percig csak azt néztem, ahogy támadja az egyik városomat, de hiába. 3-4 ilyen hullámot csinált aztán elkezdett elfogyni a rengeteg egysége.
Amikor már több városnyira előre vonult a front, akkor volt egy érdekes húzása. Vagy 5-6 galleonnal egy jó kis hadsereget próbált a seggembe csempészni, akik azért komoly meglepetést okozhattak volna. De marhára nem volt szerencséje!!!;) Abban a városban amit kinézett magának, még ott lapult egy rombolóm egy szállítóhalyóm, meg tengeralattjáróm. Szal csak 2 galleon érte el a partokat. (aztán ők is hullámsírba végezték) A kitett egységek nagyrészét pedig a gyorsan összevont egységeim 1 kör alatt ledarálták! A vasút, meg a légimozgékonyság csodája;) Támadni nem tudott, mert a bombázóim a maradékot is eszméletlenül legyengítették.
Szal egy nagyon fontos tanács: oda ne építs várost, ahol nem hemzseg az arany! Nekem szerencsém volt az elején olyan 10 várost tudtam jó helyre, viszonylag gyorsan építeni. Aztán nekimentem a perzsáknak. A barbárokon feltápolt Pretóriánusok eszméletlenül erősek voltak. Aztán jöttek a franciák. Őket 2 részletben nyomtam le. A légiósokkal 1-2 városát foglaltam el a helyi forrásokért. Aztán bevártam a fejlesztéseimet és a lovassággal meg az ágyúsokkal végigmentem rajtuk, aztán lendületből, a második legerősebb görögökön is! Ezzel meg volt nyerve a játék!