A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Bull #1983 Sziasztok.
Hát én sem nevezném sem egyszerünek sem könnyen kiszámithatonak.Eszméletlen mennyiségü "változo" van a játékban ami megakadályozza hogy kiszámithato legyen.Nyersanyagok,szomszédok,kezdö pozicio..stb.Sipöcz kollegával egyet értek,ami a felgyorsulást illeti.Ha optimálisan akarom tartani a kutatást akkor a ráforditásnak minimum 60-70%körül kell lennie és valoban fejleszteni kell a kutato épületeket.Viszont minden 5-7 körben kifejleszt az ember valamit és ezzel képtelenség lépést tartani,mivel általában egy uj egység vagy városfejlesztés megépitése nemigen fér bele 5-7 körbe.Szoval ördögi kör.A mostani játékomban(Noble/Epic)például 2x nagyobb területen vagyok mint bármelyik ellenfél,egy külön szigeten(a Mongolokat kiirtottam mellölem)És mégis csak alig-alig vezetek.A hatseregem pl a kilencböl a hatodik,pedig szinte folyamatosan gyártok 5-6 városban katonai egységeket.Mondjuk mire megépitek valamiböl 2-3 egységet,addigra kifejlesztem a következöt,és ez már elavulttá válik,az upgrade viszont marha drága,sokkal többe kerül mint a civ3-ban.Ördögi kör ez,de zseniális.Az biztos hogy ezt örülök ha valahogy megnyerem.