A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Helló Plepsz! 
- Tudtommal a flooded plains problémát nem lehet orvosolni, ez a hátrány a +1 kaja kompenzálására amit ad, egyébként érdemes aquaduktot építeni (+2 health) valamint granary-t (+1 health búza, kukorica és rizs után), vagy indíts expansionist leadert, az +2 health-et minden városnak...
- Tudtommal a birodalmon belüli hitterjesztés 99% ha nincs más vallás a városban, nekem eddig 1 db eset volt, hogy fail lett volna, sőt idegen népek városaiban is 99% eséllyel bejött, még 10+ városoknál is... persze ezekben sem volt más vallás (én már nem szoktam szarakodni egy nép áttérítésével, ha már van egy vallása, csak olyat téritek meg aki még szűz)
- A vezér kedvenc civic-jének szerintem csak az AI esetében van szerepe, mert arra fog ráégyúrni elsőre, egyébb bónuszt szerintem nem ad human player-nek.
- Ha kultúrád vonzáskörzetében van egy erőforrás és bányát/halászhajót/ültetvényt építesz rá és úttal bekötöd a városaidhoz akkor is beadja erőforrásnak, ha esetleg egyetlen városodnak sincs termelési területén.
Egyébként én most egy huge szigetes pályát nyomok, 12 néppel és már 6 másik népet megtérítettem a saját (zyidó) vallásomra, itt a trükk:
1. találkozunk = +1 a békés kapcsolat miatt
2. open borders = +1 mert közel kerültek egymáshoz a népeink egy pár kör múlva
3. beviszek egy missionáriust = megtéritem egyik városát
4. jó fej vagyok és neki ajándékozom a Monoteismust ingyér = +4 mert jófej voltam vele
5. várok 1-2 kört, ha nem veszi fel magátol a zsidó vallást, akkor megkérem, mert olyan jó haverok vagyunk, hogy vegye már fel (néha kell még neki adni valami apróságot, de az esetek többségében felveszi magától államvallásnak a zsidóságot)
Hehe még megtérítek egy népet, akinek nicsen vallása, közben folyamatosan gyártom a missionáriusokat hiszen minden zsidó városba "belátok" valamint +1 aranyat termel nekem .... Nemsokára lesz egy 8 népből álló hatalmas zsidó szovetség a másik 4 különböző hitetlen kutyából álló szedett-vetett férgekkel szemben --> gogo diplomáciai győzelem !!!