A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Helló Népek!
Mizujs?
No végre sikerült nekem is túrnom egy picit a Civ4-et. Csudaszép, az összes médiás része (benne Spock kapitány és a "Magyar táncok" is) "nagyon ott van"!
Úgy harmadszori nekifutás után kérdezném (végigolvasva a fórumot nem találtam egyértelmü válaszokat):
1. Nekem alacsony diff.-ben is marhára lassú a terjeszkedési ütemem, a Civ3-ban ha AD 1-re nem volt legalább 8 városom (főleg a Tiltott Város minicsoda érdekében) magas diff.-ben is akkor előlről kezdtem a gamát. Azzal együtt hogy az összesített termelést (kaja+kalapács) beletúrják a settler+worker csapatba és megvárom a 4-es,5-ös városszintet a telepes legyártásához nagyon hosszú időbe kerül egy-egy telepedés előkészítése; ráadásul az új város megalapításához szvsz. kell a védelmet adó katona, a hitet terjesztő misszionárius és ha belefér egy worker is, ezt a "négyest" egy 9-es szintü aránylag "improvalt" város is olyan 15-20 kör alatt képes előadni nálam. És Nálatok? Horribile dictu de AD 600-ra volt meg csak a 8 városom settler és chieftain fokozatban is:((((, mondjuk az AI sem tartott még ezzel sem lépést (gondolom őket valami hátrány is érinthette:)).
2. Jól láttam, hogy egy adott technológia kifejlesztéséhez alkalmasint elegendő csupán ez egyik előzmény-technológia is, vagy ezt csak az alacsony diff.-ből kaptam?
3. Igen izgalmas az állami szerkezet összerakása és szoknom kell 1000-rel. Jól értem azt hogy ugyan az egyes lehetőségek az ismeretek fejlődésének előrehaladásával nyílnak meg, de nem szükséges minden esetben a legújabb eredményeket alkalmaznom és akár kihagyhatom a számomra nem szimpatikus illetve legjobb tudásom szerint az adott népre-vezérre egyáltalán nem jellemző fomációkat és főleg a birodalom aktuális érdeke alapján válasszak, akkor is ha ez látszólag visszalápésnek vagy akár időszerütlenségnek tűnik?
(Igen jót mulattam azon, hogy a jó öreg "gyitefakó"(horsebackriding) technológia ismér megszenvedi a Civ1 és Civ2 szerinti besorolását és egy nagyon korai rettentő dárga tudásként jön be továbbá egyáltalán nem szükséges semmi jelentős dologhoz; én a korábbi verziókban mindig úgy az újkor hajnalán tudtam ki amikor már elég volt 4 kör hozzá, esetleg cseréltem valami megszálott AI-val (általában Sztálin elvtárssal:)).)