A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Hétvégén feltelepítettem a játékot az erősebbik gépemre. A várakozásokkal ellentétben (ATI 9600XT) a DX9c telepítése után azonnal és hibátlanul ment ki tudja milyen régi driverrel.
Ezen felbuzdulva rögtön kezdtem is egy új játékot. Közepes nehézségi szinten beállítottam archipelagora, kis térkép. Kezdetben még egész jól ment. Csak az volt a baj, hogy a kezdő helyemen midössze két város fért el. Aztán mikorra hajókkal megtaláltam egy ideális helyet a következővárosom számára, a gép 2 kör múlva odatelepült. Kénytelen voltam a harmadik városomat egy vékony hosszú szigetre telepíteni, hogy legyen honnan kiindulni a támadásomnak. Mert azt már csak nem hagyhatom, hogy egy olyan jó hely a gépé maradjon.
Aztán mikor végre minden géppel kapcsolatba kerültem azt kellett látnom, hogy egy 5 fős mezőnyből 4-ik vagyok a pontok alapján. Később kiderült, hogy ez annak köszönhető, hogy a gép közel kontinensméretű szigetekről indult. Csak az utolsó gépnek volt még nálam is szarabb helye.
Meg az AI terjeszkedése is fölöttébb érdekes. Van a határom mellett egy 2 kockányi földdarab, vizzel körülvéve. Tartozhat hozzá még két hal. És letesz egy várost közvetlenül a határom mellé, ráadásul csak az egyik halat tudja elérni. Eközben az én városomban kulturális és népességrobbanás van, de a városomnak 2-ről 9-re kell nőnie, és a határom majdnem végig körbefogja az övét, mire az AI városa végül átáll.
Jelenleg Tokugawának van a legtöbb pontja, valószínűleg a népességének a puszta méretéből következően. A világ népességének kb 30%-a. Nekem kb 11.5%. De technológiailag még én vagyok fejlettebb, csak ezt sem tudom kihasználni, mert vas nélkül nem tudok fregattot építeni, a legjobb szövetségesemnek van, de ő meg nem ad. Illetve olyan aránytalanul drágán, hogy azt nem tudom megfizetni. És hiába van három vallásom és terjesztem őket a világban, és mindegyikhez megvan a shrine, mégis pénzügyi gondjaim vannak. Ennek nyilván egyik alapvető oka, hogy az országom vonal alakú, és ennek egyik végén van a főváros. Nyilván drága őket eltartani. A másik meg a financial advisor szerint az infláció, ami 46%-os, ezzel a költségeim harmadát teszi ki. Hogy lehetne ezt befolyásolni?