Segítsetek Flash - ügyben!!
-
Kisebb kihagyás után újra elővettem a flasht. Látszik, hogy elmúlt az a kevés gyakorlatom is, mert megakadtam benne és egyenlőre nem találtam kiutat.
Két kérdés foglalkoztat.
Az egyik, bár ezt már áthidaltam, de jó lenne tudni a választ, hogy a switch case utasításnál meg tudok e adni tarományt, tehát, ha vizsgálok egy változót, akkor lehetséges e, hogy a case-nél nem konkrét értéket adok, hanem egy tartományt. Ha lehet, mi ennek a szintaktikája?
A másik kérdésem lényegesebb, mert ezt még nem oldottam meg. :)
Készítettem egy moziklipet, amit nem helyeztem el a scenen, csak a labraryben kuksol. Innen szeretném beemelni futás közben a jelenetbe. A libraryban csinaáltam linkelést, hogy exportálja be a flashbe, de az első kockára történő exportot nem engedélyeztem. Bár én az első kockán fogom betölteni, de ennek hatására a moziklip megjelent a bal felső sarokban. (Nem is értem miért.)
A lényeg, hogy futás közben a _root.attachMovieClip metódussal beemelem. De mivel 5 példányra van szükségem, ezt még 4x megjátszom, persze más azonosítónevekkel, és midig a legfelső szabad szintre. A betöltött moziklipek helyét is meghatározom.
Mindezek ellenére, futás közben nem látok semmit.
Van valami tippetek, hol tévedtem?