59
Segítsetek Flash - ügyben!!
-
#59 Üdv!
Az adobe flash cs3-at használom, és megtudná valaki mondani, hogy hogyan kell abban megcsinálni azt, hogy van egy kép aminek fehér a háttere, beimportálom a könyvtárvba és amikor ráhúzom a színpadra, akkor ott csak magát a képet mutassa a fehér háttér nélkül. (úgy mintha screenelnék) -
#58 Talán a méret a gond, de láttam én már 15MB-os forrást is.
Egyik út, ha az új dolgokat külön fla-ba rakjátok, és betöltitek. A méret is megoszlik és javítani is könnyebb.
Vagy megnyitod a fájlt, és elmented más néven. Előfordul, hogy kisebb lesz a mérete, mert szokott alapból szemét maradni benne.
Vagy az utolsó szerkesztés alkalmával valami hibát vétettetek a kódban, aminek ez az eredménye.
Más tippem nincs. -
kartacs #57 Re!
Van egy Flash project amin többen is dolgozunk, és már elég nagy, 8Mb+ az fla és 15000+ sor kód.
A program eddig ment probléma mentesen de most ha bele akarunk rakani valamit (egy site lock kódot, új MC-t, a megrendelő logoját, meg úgy egyáltalán bármit) akkor fordulás után egyszerűen "megáll". Az első két frame villog egymás után (a preloader meg a kezdő képernyő), mintha csak két képet raktam volna volna fel a scene első két framejére. Konkrétan olyan mintha "elveszne" a kód az fla alól.
Lehet csak én nem tudok kellőképpen kereseni neten de még nem találtam erre választ.
Minden féle ötlet, vad elképzeleés vagy ha van akkor megoldás nagyon jó lenne!!
Előre is kösz.
Marci -
Mazsy40 #56 Segítsetek lécci, ráment a délutánom és kihullik a hajam már. Egy korábban cs3-al alkotott flasht szeretnék átvariálni, de már cs4-em van. Nagyjából sikerült kiszedni a nem kellő dolgokat belőle, viszont olyan hibajelenséget produkál, amit nem értek. Létrehoztam új rétegeket, az elsőn elhelyeztem egy jpg-t, amely 0% alph-.ról 100%ra nő, ezzel nincs baj, müxik. A következő layeren elhelyeztem egy png képet, amelyet az első kulcsképkockán beállítottam 5x5-re, majd az utolsón éri el a teljes méretét 60x60. Sajna az alap motion tweenel semmit sem csinál, de van egy create classic tween, azzal szépen növekszik, de csak ha a csúszkát huzigálva nézem. Ha test movie, vagy elmentem swf-be akkor a kép nem növekszik. Próbáltam grafikus symbol helyett moziként kezelni, de semmi változás. Annyira profi nem vagyok, hogy actionscript-el növeljem meg a képet, egyszerűen nem tudom mit kezdjek, 5 képet kellene így elhelyeznem. Segítsen valaki léccilécci, köszi. -
#55 Oh, kösz!
Király! -
#54 Ilyenre kár Flash-t pazarolni, amikor kisebb erőforrásigényű megoldással is megoldható:
Clearbox (magyar)
Lightbox -
#53 Hello!
Segítség kéne:
Olyan képgalériát kéne csináljak, mint itt, az sg-n is van.
A képek nagyítása lenne a lényeg
ha rákattintok a kis képre, akkor egy új rétegen, a háttér áttetsző feketén látszik, animálva betölti képet és át is méretezi azt egy fehér keretes ablakban, ahol előre,tovább,bezár gomvok vannak)
Nekem úgy tűnik ez a legelterjettebb, ilyen van a firefox oldalán is:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4988
a képre kattintva látható a művelet. -
#52 Sziasztok!
Egy weboldalt kellene készítenem egy adott termékről. A lényege az lenne, hogy a terméket 3D-ben kellene forgatni a tengelye körül ÉS akár real-time szinezni is, hogy a user láthassa, hogy különböző szinekkel hogyan fog kinézni a cucc.
Ehhez mindössze egy AutoCAD-es modell áll a rendelkezésemre. Meg lehet ebből flash-ben valósítani a fentieket?? -
ocsi007 #51 Sziasztok.
Lenne itt egypélda maszk effektre. De az a próblémám hogy a fényeffekt nem megy el minden egyes maszkon hanem csak amit először rajzoltam körbe.
Ha megfordítom a maszkolást és a kékeszöld effekt végig megy mindenhol.
Valaki help.Effekt -
bame #50 Ok, rájöttem: a betű a maszk :) -
bame #49 -------------------FOKOZATOS MASZK??----------------
Sziasztok!
.swf-ből nehéz lesz, bár én kezdő vagyok...
Az én problémám: olyan hatást akarok kelteni, mintha a feliraton átlebbenne egy felhő fátyol. Tehát minden más változatlan, csak a betűk fokozatosan átmennek egy másik színbe. Próbálkoztam a felirat maszkoló rétegén olyan alakzattal, ami fokozatosan átmegy átlátszóból nem átlátszóba és vissza, de amikor áthalad a felirat felett, éles a határ, nem fokozatos. (gondolom, h 3 rétegre van összesen szükségem, de ha az átmenet megoldódna, menne minden mint a karikacsapás) -
#48 Sziasztok!
Nekem 1 olyan "problémám" lenne, hogy egy .swf fájlból szeretnék 1 komplett szöveget exportálni, de nem tudom, hogyan kéne neki látnom...
Ha tudnák javasolni egy módszert, vagy programot, azt nagyon megköszönném... -
phoenix1 #47 http://www.actionscript.org/resources/categories/Tutorials/ -
#46 Hy all!
Lenne egy olyan problémám hogy vásároltam egy weboldalt ami készvan csak átkéne irni benne a menüket. Eddig senkisem tudta megcsinálni nekem. Aki tud flash-t átírni az szoljon (6000 ig elmegyek) -
zero_cool51 #45 Hali.
Akarok a weboldalamra egy olyan flash-t, amiben megy az idő, szóval egy egyszerű óra. Magam létrehozni esélytelen, találtam egyet egy oldalon, de azt át kéne színezni, de ha megnyitom flash8 progival, akkor csak lejátsza, de nem lehet szerkeszteni.
Tud segíteni valaki, hogy hogy kell megcsinálni? Fekete háttéren fehér vagy narancssárga betűk kellenének.
Kösz előre is. -
#44 megoldva -
#43 hi!
milyen paranncsal tudom azt megcsinálni, hogy egy gombra rányomva a Scene 2, abc nevü MovieClip, 15. frame-re ugorjon? -
akmot #42 hát nem igazán tudok vektorosan rajzolni, de azért köszi sokat segítettél!:)) -
Balu san #41 A külső szöveg korrekt megjelenítésére az swf.hu segédletek menüpontjában találsz megoldást (előtte regisztrálnod kell!), a flash alapok alpontban szövegdobozok- és a varázsszó: embedding címszó alatt. /Letölthető .fla forrást is találsz.../
megjegyzem, hogy a portál tartalmába érdemes beásni magadat - sokat lehet tanulni!
A kép-dologra két dolgot tudok javasolni: egyik, hogy megrajzolod vektorosan, a másik, hogy exportálod .gif állományba - háttér nélkül. Az előbbi megoldás sokkal nehezebb, de lényegesen igényesebb lesz (ha tudsz vektorban rajzolni). A bitképes alternatíva egyszerű, viszont nagy a valószínűsége, hogy pixeles lesz a háttértelenített objektum széle és a mozgatás során nagyon zavaróvá, igénytelenné válik. -
péntek józsef #40 Na most lenne egy olyan kérdésem hogy csináltam egy gombot és a gombon lévő szöveget módosítani szeretném de nem tudom???(nem engedi a szöveget átírni)! -
akmot #39 igen, külső szövegfájl, de már azt is próbáltam hogy a szövegfájlt odamásolom ahol a flash-fájl van és nem jeleníti meg...
De lenne még egy másik problémám is. Már megcsináltam a gombokat a honlaphoz, igaz button-ként és nem movie clip-ként, és szeretnék hozzá olyat hogy mikor rákattintok az egyikre a tartalom teljes betöltődését valahol a mozin egy preloader-hez hasonló dolog jelezze. Erre a képre gondoltam, hogy foroghatna, de sehogy sem tudom hogy kellene megcsinálni mert forgás közbe belelóg a többi képbe, szóval csak azt szeretném hogy maga a kormány legyen ott és a fehér rész átlátszó legyen, de nem tudom hogy ezt meg lehet-e csinálni flash-sel...
-
#38 "Szúrjunk be egy frame-et a 16. képkockába"
Timeline-t (időegyenest ;)) tudod hol van? Úgy van felül...
A 15. képkocka (frame) mellett ott a 16. jobb, klikk rá és Insert frame (Képkocka beillesztése).
Íme.
Tanulj meg angolul, anélkül nem megy. Vagy használj szótárt: .
"Jelöljük ki az idõegyenesen a teljes animációt és másoljuk a vágólapra."
Edit/Timeline/Select all frames
majd Edit/Timeline/Copy Frames
Ez után Insert/New symbol menüponttal létrehozol egy új szimbólumot a szövegmezőt kitöltöd (Animáció nevet adsz neki), OK.
Mivel a szimbólumnak egy üres kulcsképkockája van, megkeresed a Timeline-on jobb klikk rá, a menüből kiválasztod az Edit/Paste frames menüpontot.
Végül File/Save... -
péntek józsef #37 Szúrjunk be egy frame-et a 16. képkockába és az elsõ képkockát másoljuk át ide. Ezután az 1 és a 8. mezõbe egy-egy Shape Tweent helyezzünk el
Jelöljük ki az idõegyenesen a teljes animációt és másoljuk a vágólapra. Az Insert > New Symbol parancssal nyissunk egy mozi klip szimbólumot Animáció néven, majd az elsõ képkockába illesszük be a vágólap tartalmát. Ezután a klip fogja tartalmazni a teljes animációt, ami a Libraryben megtalálható. Mentsük el a fájlt és zárjuk be.
Ezeket nem értem.???(MÉG KEZDŐ VAGYOK,DE NAGYON ÉRDEKEL A DOLOG)! -
Balu san #36 Külső .txt szöveg? -
akmot #35 HI
Én még nagyon kezdő vagyok flash-ben, Macromedia flash MX 2004-gyel dolgoznék, és az istenért se tudok összehozni egy normális scroller-t, valamiért nem jeleníti meg a szöveget. Tudna nekem valaki segíteni?? -
Balu san #34 Kijelölöd az objektumot, megnyitod az actions-t, majd ráírod a következő kódot:
on (release) {
getURL("http://www.amilyencimetakarsz.hu","_self");
}
Ha actionscriptben nem vagy annyira otthon, akkor klikk a Window menübe -> Development Panels -> Behaviors. -
#33 Flash-re hogy lehet hyperlinket berakni, amit beillesztek pl. html-be ? -
#32 Megvan a hiba! -
#31 Az a bajom, hogy a flash fejlécem összemegy Operával és Firefoxxal! Lehet, hogy nagyon könnyű lenne megoldani de én se goolge-ben és semerre nem találtam erre megoldást! A fejléc Internet Explorerrel jól látható! -
pheolan #30 Sziasztok,
csak egy dolgot javasolnék. Nézzetek szét a www.oktatovideok.hu-n. Ott találhattok jó oktató anyagokat (oktatóvideók), igen ígényesek és az árak sem annyira magasak. Én már sokat rendeltem onnan. A tematikát is láthatjátok. Megéri.
És még valami: Namo Freemotion 2006. Ajánlom mindenkinek. Nagyon jó progi.
Sziasztok -
kisviku #29 Nézd, én sem jártam tanfolyamra, semmilyen iskolában nem tanulom/tanultam, csak és kizárólag önerőből.Az interneten rengeteg oldal foglalkozik a Flash-sel, de amit javaslok beszerzésre a "Tanuljuk meg a Macromedia Flash MX2004 használaltát 24 óra alatt" (szép hosszú cím) című könyv.Kiadó: Kiskapu (www.kiskapu.hu)
Ez elég jól és érthetően,"szájbarágósan" magyarázza el, képekkel, feladatokkal, meg miegymással.
Nekem is sok gondom van, mivel nincsenek olyan ismerősök akik értenek hozzá, ezért inkább megkeresem a válaszokat. -
laliking #28 Azért kezdtem el flesselni mert volt egy olyan álmom" hogy készítsek egy "klippet" az eggyik kedvenc számomnak ilyen rajzfilmszerű vmit. de nem tom hogy vágjak hozzá, és nagyon kezdő vagyok még, légyszi segítsetek ha tudtok. Előre is kszi :P -
laliking #27 Nah segítenek még itt az okosak? :P -
Bombadil Toma #26 sziasztok!
Szeretnék csinálni egy Flash weblapot, megvettem hozzá egy flash templatet. minden Ok vele, képek effektek már beállítva, egyetlen dolog nem működik. A szöveget egy beépített keretben jeleníti meg, úgy hogy egy txt fájlból olvassa be. Itt a gond. nem hajlandó csak az angol ABC karaktereit megjeleníteni, azaz nincs ö ü í é á stb. Tudja valaki mi a megoldás, hol kell beállítani hogy megjelenítse a magyar karaktersort? -
#25 Kisebb kihagyás után újra elővettem a flasht. Látszik, hogy elmúlt az a kevés gyakorlatom is, mert megakadtam benne és egyenlőre nem találtam kiutat.
Két kérdés foglalkoztat.
Az egyik, bár ezt már áthidaltam, de jó lenne tudni a választ, hogy a switch case utasításnál meg tudok e adni tarományt, tehát, ha vizsgálok egy változót, akkor lehetséges e, hogy a case-nél nem konkrét értéket adok, hanem egy tartományt. Ha lehet, mi ennek a szintaktikája?
A másik kérdésem lényegesebb, mert ezt még nem oldottam meg. :)
Készítettem egy moziklipet, amit nem helyeztem el a scenen, csak a labraryben kuksol. Innen szeretném beemelni futás közben a jelenetbe. A libraryban csinaáltam linkelést, hogy exportálja be a flashbe, de az első kockára történő exportot nem engedélyeztem. Bár én az első kockán fogom betölteni, de ennek hatására a moziklip megjelent a bal felső sarokban. (Nem is értem miért.)
A lényeg, hogy futás közben a _root.attachMovieClip metódussal beemelem. De mivel 5 példányra van szükségem, ezt még 4x megjátszom, persze más azonosítónevekkel, és midig a legfelső szabad szintre. A betöltött moziklipek helyét is meghatározom.
Mindezek ellenére, futás közben nem látok semmit.
Van valami tippetek, hol tévedtem? -
#24 de azzal -
#23 Hi!
Gondolom ismeritek a Happy Tree Friends féle flash-es rajzilmeket... Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet olyat rajzolni/szerkeszteni.Csak az alapelv érdekelne, nem a megrajzolás stb..pl. gondolom vektorgrafikus. vagy lehet hogy külön progival csinálják, nem is macromedia flash-el? elöre is köszi válaszaitokat. -
izb #22 <BODY>
<DIV style="position:absolute; left:188px; top:78px; z-index:0">
<object width=491 height=327 classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000 codebase=http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab>
<param name=movie value="IDE KERÜL AZ ELÉRÉSE A FLASH-NEK">
<param name=quality value=high>
<param name=loop value=1>
<param name=wmode value=window>
<embed src="IDE KERÜL AZ ELÉRÉSE A FLASH-NEK" width=491 height=327 quality=high TYPE=application/x-shockwave-flash wmode=window pluginspage=http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash></embed></object>
</DIV>
</BODY>
</HTML>
-
mury #21 Sziasztok! Valaki segítsen légyszi, nem tudom, hogy hgoyan kell a honlapomra flash felrakni. Milyen html kódok kellenek hozzá? Vagy mit kéna csinálnom? HELP PLÍZ!!! :((:((( -
Balu san #20 Valószínűleg nincs flash player a gépeden (vagy korábbi verzió van rajta). Gondolom az .swf fájlok lejátszására gondolsz...
Innen lehet a legfrisebb flash plugin-t leszedni: Macromedia Flash Player