• mittu
    Nagyon off vagyok, de idevág...
    177, 180:
    "Pl. az érdekes, hogy ha letöltünk egy filmet a netről azért nem büntethetnek, a szoftverek megitélése viszont teljesen más kategóriába esik..."
    "igy pl. hiába van a gépeden mondjuk 100 gigányi film, ha ezenkívül minden program legális a gépeden...
    "

Ez a helyzet az mp3 cuccal, filmel, Valamint minden olyan programmal, ami NINCS feltelpítve a gépedre (ebben nem vagyok biztos). Tehát ha a gép mellett figyel egy CDn, azért Téged nem vonhatnak felelősségre, mivel nem használtad saját célokra.
    Példának vegyük a egy népszerű Macro webszerkesztőt. Ha nincs feltéve a gépedre, nem állíthatsz elő vele olyan anyagot, amelyből Neked, mint felhasználónak/készítőnek haszna lehet. Tehát amíg nem profitálsz az illegális programodból (mivel nincs a gépeden), nem vagy büntethető.
    Hangsúlyoznám még1x, ebben nem vagyok biztos.
    Így utána is keresek, akkor is offolok majd egy jóízűt.

Azért az alapokat illik betartani, ami tudom, itt-ott nehéz, de valjuk be: igazából senki se szereti megvenni a dolgokat:) Mégis windózosoknak érdemes beszerezni eredeti XPt (lehetőleg ne campuson belül, hanem bótban vásároltat). Ha ilyened van, már tettél azért, hogy ha esetleg megnyomnak, ne szívj akkorát. Lehet akár enyhítő körülmény.
    A másik:
    Én nagyon az ftp szerverek ellen vagyok. Vagyis soha a büdös életbe nem fogok fizetni olyan ftp szolgáltatásért, ahonnan illegál cuccot lehet lehúzni. Szerintem nem biztonságos, mivel az amatőrök, kezdő tizenévesek sms-t küldenek, melyen ugyebár látszik a telefonszám. Innentől kezdve Te meg vagy fogva. S ha bukik a szerver ahonnan töltesz, számíts rá, … Úgy tudom/gondolom, magánszemélyekhez nem mennek ki ellenőrizni, ezt kizárólag feljelentés alapján, valamint ALAPOS GYANÚ ESETÉN tehetik. Alapos gyanú lehet: hasonló eset volt nemrég, nem emlékszem hol: a dvd másoló pasas bukott, megtalálták a notesztét, a megrendelők címével, telefonszámával… innentől bizonyítsd be, hogy telefonkönyvből írta ki az adataid.
    Szóval… no ftp.
    Ez para, valószínűleg igen erős. De lehet, manapság nem felesleges.
    A nyár folyamán hallottam, és egész jó a következő:
    "Csak parával lehet túlélni".

mittu