tomo#233
es az a teruleti axe fonok magyar ember volt szarmazasat tekintve?
mert en azt figyeltem meg hogy honfitarsaink, amint egy tetves multi adja a fizetsuket kifordulnak magukbol es iszonyu hajcsarok lesznek meg talpnyalok a "ceg" erdkeben, amit ki tudja mifele milliardos / reszvenyesek birtokolnak, akik sosem fogjak megdicserni hogy milyen jol taposta ki szegeny tarsai belet.
en meg ezt nem ertem. miert ne foghatnank ossze ha mar ugyis olyan nagy a korrupcio es szivhatnank ki a multik veret itt helyben.
amugy nagyon ugy fest a dolog hogy gyarmat vagyunk, es annyit preselnek ki belolunk amennyit tudnak.
masreszt a jatekarakrol annyit, hogy a jatek arat a fizeteshez viszonyitva kene nezni. a jatak kb ugyanannyiba kerul midenhol. tehat ha itt 80e ft az atlagfizu abbol 8db 10000 ft os jatekot vehetnek, angliban meg 400e az atlag o meg 40 db ot, vagyis 5x annyit, tehat a jatekot megvenni egy angol atlagnak olyan, mint egy magyar atlagnak lenne , ha a jatek 2000 ftba kerulne. szal en igy szamitom, es igy gondolkodjon el midnenki hogy egy uj jatekert megeri e a 2000 ft, de ahogy olvasgattam tobbseg szerint az meg belefer.