#75Az alapítvány oldalán semmi ilyen nem szerepel. Hol mondta ezt? Nem hiszem, mert ez igen drága mulatság lenne, tőke nélkül nem nagyon futja erre.
Egy, az előadásárol készült videóban hallotam, illetve Noss is említette a #60-as hozzászólásában (idéztem is).
Valamit már csak fel kellett fednie, különben miről mondtak volna eddig véleményt a különféle hatóságok, társaságok?
Én úgy tudom, hogy eleddig csak a német szabadalmi hivatal mondott róla ki valamit hivatalosan. Azt, hogy nem tudják megcáfolni azt, hogy nem igaz az, amit a szabadalmi kérvényben állít. De lent leírtam, hogy kb. mi az, amit jelenleg lehet tudni a találmányáról.
Ami a "BME-s hazugságot" illeti: nem gondolod, hogy ha így lenne, már rég nyilatkozatban cáfolna a BME?
Óóóóó... Azért ennél ügyesebbek, az oldalon nincs olyan, hogy a BME elismeri a Spanyol féle találmány működőképességét (vagy hasonló, egyértelmű kijelentés), csak az, hogy megvizsgálták (szó szerint: "...Budapesti Műszaki Egyetem atomfizikus, plazmafizikus és motortechnológus tudósai is megvizsgálták.").
Fel vannak sorolva, hogy kik vizsgálták meg, és után pár érdekes mondtad, hogy állítólag mik a véleméyek a találmányról. Hogy ki mondta, és mikor, azt jótékony homály fedi...
Ez nem egészen így van. A szabadalmi hivatal alaposan megvizsgálja, hogy a beadványban szereplő kijelentések megállják-e a helyüket. Ezért utasítják el eleve az olyan beadványokat, amik alapvető fizikai törvényekkel ellentétesek, stb. (Az Egely-kerék szabadalmában pl. bizonyára nem az szerepel, hogy bioenergiát mér, hanem hogy a kerék forgási sebességét méri.)
Csak találgatok, de felteszem azért tartott neki évekig a szabadalmi oltalom elnyerése, mert meg kellett találnia Egely-hez hasonlóan egy olyan megfogalmazást, amibe nem tudnak belekötni.
Mint az oldalán olvasható, az eddigi jelentkezők nem támogatni akarták, hanem egyenesen megszerezni a találmány tulajdonjogát. Márpedig az nem eladó (mivel úgy bármi történhet vele).
Az illető, akivel beszéltem, befektetni akart, lehet, hogy a tulajdonjogot is kérték volna, ezt nem említette (vagy már nem emlékszem rá, jó egy éve volt ez a beszélgetés), de annyit kért a feltalálótól, hogy valahogy bizonyítsa be (akár elméleti, akár gyakorlati módszerrel), hogy a szerkezete tényleg működik, és valóban pozitív az energiamérleg, és ha ez bizonyítást nyer, akkor tárgyalni fognak a befektetés pontos menetéről és feltételeiről. Azonban Spanyol nem volt hajlandó vagy nem tudta bizonyítani a pozitív energiamérleget.