Ez azért rossz választás, mert a kirekesztésben csak igazolást láthatnak arra, hogy igazuk van. Én inkább igyekszem, hogy maguk ébredjenek rá azokra az ellentmondásokra, amik mondjuk nekem vagy neked már feltünt.
Szerintem a Gróf Spanyol-féle kijelentésekben a következőkön kellene elgondolkozni:
-Lent, az #58-as hozzászólásban leírtam, hogy kb. mit lehet tudni a találmányának működéséről. Ennél többet egyelőre nem sikerült megtudni, de már ebben is több logikai bukfenc van.
-Állítja, hogy az egész világra kiterjedő szabadalmi védelme van. Nagyszerű. Akkor nyugodtan felfedhetné a pontos képleteket és működést, mert ugye hiába próbálná meg bárki lemásolni, rögtön a nyakába varhatna egy szabadalmi pert, amelyet nagy valószinűséggel meg is nyerne.
-Folyamatosan szapulja a tudósokat, meg úgy anblokk azokat, akik nem ismerik el munkásságát. Azt felejti csak el, hogy ha a találmányának részleteit is felfedné, és azokban a kritikusok sem találnának hibát, akkor ezek a kritikusok mélységesen halgatnának, vagy éppen támogatni kezdenék.
-Folyamatosan a német Szabadalmi Hivatalra hivatkozik, csakhogy a szabadalmi hivatal nem azt vizsgálja, hogy valami működik-e, hanem azt, hogy a szabadalomban leírt technológia és/vagy működési elv már szabadalmaztatva lett-ekorábban, és az adott szabadalmról nem tudják egyértelműen bebizonyítani, hogy hamisat állít. Itt jön képbe a szabadalom szövege, ugyanis ha ügyesen van megfogalmazva, akkor nehéz lesz rajta fogást találni.
-Ha valóban a találmánya érdekli, meg Magyarország felvirágoztatása, amit állandóan hangoztat, akkor talán többet kellene a lehetséges befektetőknek tartott előadásain a találmányának szentelnie, és kevesebbet a politikának. Bármit állítson ugyanis, a pénzembereket első sorban a nyereség érdekli, és nem a politika (csak egy példa: Kínába is komoly pénzeket fektettek be a multik, a Tienanmen téri mészárlás vagy Tajvani fenyegetés nem érdekli őket, amíg a profit nincs veszélyben).