• [NST]Cifu
    Mivel a találmánya megvalósítása összefügg a politikával. Ugyanúgy, mint ennek a termoakárminek a megépítése. Ha energiaipar nem támogatja, az energia-lobbynak pedig kifejezetten nem érdeke, söt érdekébe ütközik a találmány, akkor nyílván nehéz befektetőt találni. Nem mindenkinek van otthon egy milliárd forintja. Az energiaipar abból él, h energiáért cserébe PÉNZt kap. Ha vízzel kell valamit megtölteni ahhoz, h energiát nyerjünk, akkor a folyamatból kihagytuk az energiaipart...

Ez vicc. Ha valami működik, akkor ahoz lehet befektetőket találni. Itthon is lett volna Spanyol víz alapú rendszerére mecénás (én legalábbis egyről biztosan tudok), de előtte értelemszerűen azt szerette volna, ha a Spanyol úr bebizonyítja a pozitív energiamérleget (vagyis hogy több energiát lehet kinyerni belőle, mint amennyit befektettünk). Erre nem volt képes Spanyol úr. A mecénás meg nyilván nem fog pénzt áldozni olyasmire, ami csak állítólag működik, úgyhogy szépen otthagyta Spanyol urat a spanyolviasz értékű találmányával együtt.

TV- vagy rádióriportban nem fog képletekkel dobálózni, csak amit fontosnak tart. Ha igaziból érdekel a találmányának működése, akkor keressd fel személyesen, és beszéld meg vele szakmai kérdéseidet.

Nem figyeltél, lent szépen elregéltem, hogy senkinek nem mond el részleteket, még azoknak sem, akik komolyan érdeklődtek a találmánya iránt. Akkor meg miről beszélünk?

Azzal, h neten olvasok róla 1-2 dolgot, aztán már le is írom, nem lehet érdemben véleményt nyilvánítani. Ja egyébként hol olvastál/hallottál róla, vagy találkoztál vár vele?

Személyesen nem találkoztam vele, de láttam az előadásárol készült videófelvételeket és beszéltem tavaly egy illetővel, aki anno pénzt akart befektetni a Spanyol féle találmányba. Namost ő volt az, aki nyíltan nekiszegezte Spanyol úrnak a kérdést, hogy ha bemutatja, hogy tényleg pozitív az energiamérlege a találmányának, akkor ő (illetve az általa képviselt csoport) komoly összeget hajlandó befektetni. Erre nem volt képes a Gróf úr. A csoport a pénzét pedig egy orvosi műszereket gyártó cégbe fektette inkább. Ők fel tudtak mutatni valódi eredményeket, Spanyol úrral szemben...

Nekem (és az előadásain) azt mondta, h az egész világra szólóan védve van a találmánya. Bár ezt nehéz finanszírozni a csekély adományokból...

Érdekes a Magyar Szabadalmi Hivatal nem tud róla... Dehát biztos rosszul tudják... :)))

Miért nem? Miért fagyasztották be a tervet?

A NERVA elsősorban anyagi okokból lett felfüggesztve, terv szinten elővették később még a nukleáris meghajtást (pl. TimberWind hajtóművek), de megvalósításig egyik sem jutott el.

Miért hiszed azt, h amiről nem tudsz, az nincs és nem is volt?

Namost azért álljon már meg a menet, TE állítottál valamit (kudarcal végződött plutóniumhajtóműves NASA rakétaindítás), én tételesen felsoroltam milyen nukleáris rakétahajtóműkisérletek voltak amerikában, és még TE állsz neki kérdőre vonni ENGEM?!? TE tettél egy kijelentést, amit nem támasztottál alá semmivel, sem a kisérlet nevét, sem időpontját, egyszóval semmit! A témával akkor hozakodj elő legközelebb, ha valami BIZONYÍTÉKOD is lesz, amit le lehet ellenőrizni! Tudnillik egy ilyen baleset ha mások figyelmét nem, a nukleáris balesetekkel foglalkozó környezetvédők figyelmét csak felkeltette volna, ám semmi ilyenről nem tudnak (pedig ők aztán még a feltételezhető dolgokat is szeretik tényként közölni).

Ott van az "ami", ami utalás az előző mondat végén szereplő "rádióaktív hulladékot"-ra.

Ehh... szóval az "ami" a rádióaktív hulladékra utal? Akkor miért szerepel benne még egy alany ("rádióaktív") rögtön az "ami" után?

Érdekességként a hatásfokáról annyit tudok, h a benzinnek kb. 3-4-szerese.

Ohhh... láttál egy képletett a működés folyamatainak levezetéséről? Akkor hajrá, ide vele, mert ha tényleg hibátlan a képlet, én leszek Gróf Spanyol legnagyobb rajongója!
    Viszont ha "bemondás" alapján 3-4x akkora, akkor megint nincs miről beszélni...

ez olvasható ezen az oldalon, itt

Ezt némileg kétségbe vonom, mivel tavaly a BME fizikusai még sületlenségnek tartották Spanyol úr találmányát.
    Az is érdekes, hogy egyfelől folyton ostorozza a tudósokat, aztán meg velük pedálozik, hogy lám, ők is elismerik, hogy igaza van. Te nem érzed az ellentmondást?