archkoven#43
"es winmx et sokaig hasznaltam, amivel nem is volt sok bajom csak az hogy a vegen mar mindenkinel 100. voltam a sorban.."
Akkor az alatt a sok év alatt rájöhettél volna, hogy hogyan kell a WinMX-et használni! Azért voltál századik mindenkinél a sorban, mert nem osztottál meg olyan fájlokat amik azokat érdekelte akikről éppen tölteni akartál és ezért mikor már indult volna a letöltésed mindig kidobtak a sorból és a végére kerültél. A WinMX adok-kapok alapon működik, magyarán csak olyan jellegű fájlokat célszerű megosztanod amiket te is le akarsz tölteni másokról, majd amikor bejelentkeznek nálad uploadra, akkor letöltöd a fájllistájukat és mindenkit kidobsz akinek nincs számodra érdekes fájl a gépén (nem kell az egész listát átnyálazni, ez egy pillanat alatt megállapítható, mivel különböző színnel jelöli azokat a fájlokat amiket le szeretnél tölteni és a már futó letöltéseidet), akinek viszont van annak küldesz egy üzenetet hogy cserélni akarsz (trade) és kölcsönösen elindítjátok egymás letöltéseit és megegyeztek a sebességben (ez a WinMX-ben minden felhasználóra külön beállítható). Ez így lehet, hogy bonyolultan hangzik, de a valóságban pofon egyszerű és van is egy program ami ezt a távollétedben el is végzi helyetted (MXmonitor).
Nagy előnye a DC-hez képest, hogy érdekelt vagy abban, hogy a legjobb fájljaidat tegyed elérhetővé és hogy azokat a lehető legnagyobb sebességgel hagyjad is letölteni mert te is annál többet kapsz, míg a DC-nél csak az OP-oknak kell megfelelni és nem a felhasználóknak ezért sokkal lassabbak a letöltések.
Én pl. kb. 40 ALS DVD-t (kb. 55GB) töltöttem le vele egy haveromnak egy hét alatt, miközben DC-n mégcsak találat sincs rájuk, Kazaa-n is alig valami.
Végezetül még annyit, hogy a WinMX-szel szinte soha nem töltöttem le fakeket és ez nem is nagyon lehetséges mivel a már rákeresett fájlokat nem a nevük alapján azonosítja.
A WinMX az egyik legjobb fájlcserélő, bár tény, hogy folyamatos odafigyelést igényel. De sok dolgot esélyed sincs mással letölteni és a már futó letöltéseid igen gyorsan jönnek.
Hétköznapi fájlok letöltésére (pl. albumok, legújabb játékok) sokkal jobb a DC.