Mi történik?
  • sz4bolcs
    Nézeteim csak nézetek.

Buddha ugyanúgy jött világra, mint te vagy én, vagy akár más nem megvilágosodott, vagy megvilágosodott. Szenvedett a megkülönböztető nézetektől, vágytól, a karmától, aztán megvilágosodott. Nincs semmiféle tökéletes vágy. Se tökéletesség, se tökéletlenség.
    Idézet Lankávatárából:
    "...nem követve azokat az állapotokat, amelyeket a srávakák, pratyekabuddhák és bölcselkedők valósítottak meg, és amelyben kedvüket lelik. Ezen állapot azoknak a képzetéből ered, akiknek a gyakorlatai a gyermekded bölcselőékkel egyeznek meg. Ők ott csüngenek a saját önző gondolataik által alkotott világ egyéni formáin; olyan gondolatokat tartva lényegesnek, mint alkotóelem, minőség és lényegiség; hozzátapadva csüngenek a nemtudásból eredő szemléleten; megzavarja őket az, hogy ott szülessenek meg, ahol az üresség uralkodik; úgy csüngenek a megkülönböztetésen, akár a valóságon; és beleesnek egy olyan gondolkodásba, ahol a minősítő és a minősített kettőssége uralkodik."

A vágy szenvedés, erről bárki saját maga meggyőződhet.

Nem beszéltem semmiféle megsemmisülésről. Amiről én beszéltem, ott nincs se keletkezés, sem megsemmisülés.
    Az üresség nem semmit jelent. :-) Bár lehet hogy tudod...
    A karma pedig az ürességen keresztül megragadható.