Mi történik?
-
Saintgerman #1137 nekem az a benyomásom, hogy te a számtalan zene instrumet közül csak a gitárt ismered.
De azon is éppen a húrokat tudod megszámlálni, azt, hogy milyen tartományban mozognak
a hangok nem érzékeled, így a zenét sem vagy képes élvezni. Persze nem vagy ezzel egyedül.
Mi csak az úgynevezett „fényes anyagot” – ami visszaveri az elektromágneses fényt –
vagyunk képesek látni, de a Világmindenség tömegének legalább 95%-át az úgynevezett
„sötét anyag/energia” teszi ki. Ez nem veri vissza a fényt, és így nem látható, de mérhető
a látható világmindenségre gyakorolt hatása alapján. Amit „szokványos anyagnak” hívunk, az
valójában csak az össztömeg 4,5 %-a. Ez a technika számára potenciálisan látható, de eddig
csak egy minimális mennyiséget sikerült megvizsgálni belőle. Az elektromágneses spektrum
csak 0,005%-át teszi ki a Világegyetem becsült tömegének, és az emberi látás pedig ezen elektromágneses
rezgések csupán apró töredékét képes látni. Képzeld el, hogy milyen rettentő nagy
lehet az egész, hogyha ennek az ember által ismert Világegyetem csak szinte elhanyagolható
töredéke. Szemünk az elektromágneses spektrum a szivárvány vörös és ibolya színei közötti
„látható fénynek” nevezett apró frekvencia tartományt képes látni. (Sok állat az elektromágneses
spektrum sokkal szélesebb tartományát látja.) Ahogy egy író találóan megjegyezte: az
ember gyakorlatilag vak.
Bár szemünk csak az elektromágneses spektrum töredékét képes
látni, ami az ismert energia/anyag mindössze 0,005%-át teszi ki, mégis rengeteg kábult ember
(ideértve a „tudósokat”) nevetségesnek tartja azt a feltételezést, hogy nem vagyunk egyedül
értelmes lényként az Univerzumban, vagy azt, hogy az emberitől merőben különböző létformák
is létezhetnek. Milyen lélegzetelállítóan abszurd, hogy ők azok, akik másokat kinevetnek!
De mivel a legtöbb ember elhiszi azt, amit ezek a felkent „szakértők” mondanak, azért ez
a képtelenség fennmarad a köztudatban.
Vagyis, czihaki a maga valóságát tölti le ebből a hatalmas spektrumból, én meg a magamét.
Ha számodra ez ugyan abból a gitárból ugyan az a hang, akkor talán egy zeneiskolában csiszolhatnak a hallásodon..