Miért igen, miért nem, POLITIKAMENTESEN
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
-
Ez mind világos és egyértelmű. De, és megint csak a de. Amíg nem volt felajánlva ennyi támogatás és segítség "szegény külföldön rekedteknek", baromira érdekes módon addig nem is nagyon akarództak idejönni. Itt is xar volt, ott is xar, ilyenkor tulajdonképpen mindegy, hogy az ember éppen melyikben ücsörög. De ha az egyik helyről kitisztítják a salakanyagot, naná, hogy akkor oda vágyok. Így van ez ezzel is. És hidd el, aki ott is megél a határokon túl, az nem fog itt kopogtatni, hogy heló, én is jöttem állampolgárnak. Az ott eléldegél szépen, ahova jutott, alkalmazkodva az anyaországhoz (lévén ez mindenhol így működik a világon a kisebbségeknél). Viszont amire próbáltam reflektálni az pont az, hogy érdekes módon a szlovákoktól, horvátoktól és pláne Burgenlandból biztos nem fognak itt tolongani állampolgárságért. Kárpátaljáról és Erdélyből is csak azok fognak tolongani a segélyekkel járó állampolgárságért, akik ott nyomorognak, vagy lusták dolgozni. Hidd el, hogy a pelyva fog jönni, a tiszta magok ott maradnak. És ez a probléma ezzel. Most itt Jakuza is bazi nagy pátoszokban beszél a hazafiságról meg árulásról, de a mai világban nincs már ezeknek a fogalmaknak igazi értelme és haszna. Egy szabadságharcban még volt, meg a középkorban, de ma már attól még simán éhendögölhet az ember, csak mert nagy hazafi. Átlagember pedig a hazafisága előtt tartja a megélhetését, és az ingyen csurranó dolgokat. Így ez a fő ok, amiért ennyire szeretnék a erdélyiek, kárpátaljaiak, ha létrejönne ez a dolog. Kérdem én csak halkan: Burgenlandban miért xarják le ezt az egészet?