Miért igen, miért nem, POLITIKAMENTESEN
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
-
Shadow_THH #36 nos én természetesen két igennel szavaznék... és igen ez igy nem politika nézet nélküli álláspont, de azért vannak rá más érvek:
-korház privatizáció: az egészségügy szarban van. Ha privtaizáljuk a kórházakat akkor pedig "csak" mi leszünk abban. Eddig is fizetett az ember hálapénzt de most már kötelezően a zsebébe kell nyúlnia, ha azt szeretné hogy életben maradhasson. Lehet hogy jobbak lesznek a kórházak, de akkor aki nem tudja megfizetni nem élvezheti ezt magas foku ellátást. Nem értem, hogy a nyugdíjasok többsége akik életük nagy részét általában már kénytelenek kórházakban kiszolgáltatottan tölteni miért vannak a privatizáció mellett... gondolom ez a választások elötti "véletlenszerü nyugdíjemelés csak úgy tőlünk" semmiben nem befolyásolja őket. Az orvosok pedig mind amelett vannak, hogy nehogy privatizálni merjék a kórházakat. Gondolom az ő véleményük itt sokkal fontosabb. És ha valaki úgy dönt, hogy túl drága a fenntartása a kórháznak (nem tudom elképzelni, hogy valaki csak úgy kedvtelésből milliárdokat szán rá, hogy vegyen magának egy adósságot, egy problémát, tehát egyértelmü hogy megpróbálják a legnagyobb haszont kivenni belőle) akkor bezárja a kapukat, és azt mondja : hát most nem lesz kórház, meg egszségügy sem, mert sehogy sem éri meg.
-állampolgárság a határon túl élőknek: itt már az elején leszögezném, hogy népünk eléggé alulinformált a szavazással kapcsolatban, hiszen azt sem tudjuk, hogy az ő állampolgárságuk mit takar (tehát: kapnak-e szavazati jogot, hiszen igy a másik oldal nyugodtan mondhatja: ez csak választási fogás, a jobb oldal csak azért akarja, hogy igy az új állampolgárok szavazatait megkaphassák). Azok az emberek akik közel száz évig kiálltak elnyomásokat, magyar veréseket, megaláztatásokat stb valamint Csaucseszku elvtárs kisebb-nagyobb zsiványságait, és még ennek ellenére sem adtak fel a nyelvükkel megérdemlik, hogy (2 évvel elöbb) hozzánk tartozhassanak ismét. Az utolsó reményt is elfojtanánk bennük ha ennyi támogatásra nem vagyunk képesek. Ezért én a szavazati jog megadása ellen vagyok, hiszen fontosabb, hogy állampolgárok legyenek komprumisszumokkal (igy a bal oldaliak is szavazhatnak rájuk), minthogy teljesen elszakadjanak. nem hinném, hogy átjönnének ezután, hogy "elvegyék tölünk a munkát". Hiszen akinek annyi pénze volt, hogy megtehesse, az már megtette, és ugyanugy egy háztartás fenntartása az itthoni "keresetekhez" képest is magas, teljesen mindegy hogy többet keresünk a román átlagnál. (ez az átlagos kolbászból van a kerités nyugaton szöveg, ahol lehet, hogy keresel heti 1000 dollárt, ha ugyanugy 5 dollár a kenyér és 250et a banknak fizetsz a házadért stb)
Tehát ezek az álláspontjaim, remélem sokan elgondolkodtatónak találják majd, bocs hogy ilyen hosszu lett, de szerintem ez egy fontos kérdés amire muszáj időt szánnunk. És még mindig ugy tartom, hogy alulinformáltak vagyunk ez ügyben!