miért?
-
#317
Nos itt a két recept:
Lasagne:
1.:
Ragut készítünk.(pörkölt)
Füstölt szalonna zsírjában főtt darált húspörkölt, paradicsommalszósszal megfőzve+fokhagyma+babér+rozmaring+bors..
2.:
1l tejből besamell-mártást készítünk (liszt, vaj, tej)+egy csipet szerecsendiót szórunk bele...
Ne ijjedj meg, ha soknak tűnik, az olasz lasagne titka, h a tésztát a besamellel ouhítják meg, ettől lesz kicsit krémesebb, lágyabb, finomabb, puhább!(...;-)...)
3.: rétegezés a tepsiben:
A tepsi legalljára besamellt teszünk, majd rá tésztát( lasagne tésztát már kisebbb üzletekben is meg lehet vásárolni), s megint besamell.
Innentől pedig:
ragu, majd tészta, majd besamell, majd ragu, majd tészta, besamell...és így tovább...
Vagyis csak az első réteg tésztát kell alul is-felül is besamellel körbevenni..
Az egészet nyilván addig kell csinálni, amíg a tepsi tetejéig nem érsz...
A legvégén megint besamell,és rá reszelt sajt..
Az eredeti raguban van répa és zeller, de azt nem iagazán csípi senki sem...
A második:
Vékony halszelet(pl..afrikai harcsa)
A) Knorr halfűszerkeverékkel szórni olajban átsütni...
- ebben a szaftban hagymát sütni (ha kell még olajat adni hozzá) + másmásfél paradicsomkonzerv+ aprravágott petrezselyem+ mexiki fűszerkeverék, s ezt "felrottyantani"
- ezután 1 papírdobozos tejszín bele, s ezt kell felfőzni.
B)
Jénai táltűzáll/ aljára a halszeletek, rá pedig a fenti szósz(az A pontban)
a tetejére (ugyancsak) reszelt sajt.
Az egészet sütőben picit (meg)sütni...
Nos ezt írta le nekem "anyósom"...
Nagyon finom a lasagne, ő csinált már ilyet többször...!