miért?
  • Membrah
    #317
    Nos itt a két recept:

    Lasagne:
    1.:
    Ragut készítünk.(pörkölt)
    Füstölt szalonna zsírjában főtt darált húspörkölt, paradicsommalszósszal megfőzve+fokhagyma+babér+rozmaring+bors..

    2.:
    1l tejből besamell-mártást készítünk (liszt, vaj, tej)+egy csipet szerecsendiót szórunk bele...
    Ne ijjedj meg, ha soknak tűnik, az olasz lasagne titka, h a tésztát a besamellel ouhítják meg, ettől lesz kicsit krémesebb, lágyabb, finomabb, puhább!(...;-)...)

    3.: rétegezés a tepsiben:
    A tepsi legalljára besamellt teszünk, majd rá tésztát( lasagne tésztát már kisebbb üzletekben is meg lehet vásárolni), s megint besamell.
    Innentől pedig:
    ragu, majd tészta, majd besamell, majd ragu, majd tészta, besamell...és így tovább...
    Vagyis csak az első réteg tésztát kell alul is-felül is besamellel körbevenni..
    Az egészet nyilván addig kell csinálni, amíg a tepsi tetejéig nem érsz...
    A legvégén megint besamell,és rá reszelt sajt..

    Az eredeti raguban van répa és zeller, de azt nem iagazán csípi senki sem...


    A második:
    Vékony halszelet(pl..afrikai harcsa)
    A) Knorr halfűszerkeverékkel szórni olajban átsütni...
    - ebben a szaftban hagymát sütni (ha kell még olajat adni hozzá) + másmásfél paradicsomkonzerv+ aprravágott petrezselyem+ mexiki fűszerkeverék, s ezt "felrottyantani"
    - ezután 1 papírdobozos tejszín bele, s ezt kell felfőzni.

    B)
    Jénai táltűzáll/ aljára a halszeletek, rá pedig a fenti szósz(az A pontban)

    a tetejére (ugyancsak) reszelt sajt.
    Az egészet sütőben picit (meg)sütni...

    Nos ezt írta le nekem "anyósom"...
    Nagyon finom a lasagne, ő csinált már ilyet többször...!