• Xantia
    #8
    Szüleim 65 év felettiek. Mindketten nyüstölik a számítógépet, mindkettően külön gépe van. Nem gagyi gépek, hanem AMD-2500+, 512Mb, 120Gb. Apám mostanság a régi vidóit írja át DVD-re. Anyám passziánszozik.

    Arra viszont nem tudom rávenni, hogy internetezzenek. Anyám időnként levelezik a drótpostán, Apám időként megnéz ezt-azt. Havonta kb. 5-10 óra összesen. Mikor kérdezem miért csak ennyi?
    - Kicsit bonyolult nekik, nem egészen értik, a mai weblapok inkább egy hiperaktiv gyereket villanyozzák fel, néha már nekem is kaotikus minden.
    - Sajnálják az ADSL-re a 10 ezer forintot. Most próbálom rávenni a 20 órás ADSL light-ra...
    - Fárasztó nekik az olvasás :-) Nem nagyon látják a kis betűket (TFT 15" monitor!), nagyobb betűméreten az egész weblap szétesik, állandóan scrollozni kell jobbra-balra. Régebben sem sokat olvastak, mindketten fizikai dolgozók voltak. A 90 évek TV agymosása után elszoktak az olvasástól. Ma már nem érdekli őket annyira a TV, inkább játszanak a géppel.
    - Napi tevékenységükhöz nem kötödik internet. Vásárolni nem vásárolnak, politika nem érdekli őket, hobbi tevékenységük igazán nincs.
    - Nincs olyan kapcsolatuk az unokákkal, hogy napi levelezésben legyenek. De egy gyerek, szerintem 12-15 évesen kezdi el értelmesen használni az internetet. Nos hát az unokáik ennél még fiatalabbak, a lányom most kezd még írni-olvasni.