• BlackRose
    #17
    Na ide már kellene valaki aki a szabadalmi és szerzői jogok szakértője... de szerintem ebben az esetben az van, hogy létezik két fajta licensz az egyik exclusive és akkor továbbfejlesztheted az algoritmust (tovább fizetsz a licenszért, de most már szabadalmazhatod a változást amit te licenszelhetsz tovább - persze itt az uj licenszek dijából egy rész megy az originál szabadalom tulajdonosnak. Ha pedig nem exclusive licenszet veszel akkor nincs jogod változtatni az algoritmuson.
    Kb. 4-5 éve olvastam erről és azért nem vagyok telyessen biztos, hogy így megy a dolog, de így valahogyan emlékszem rá... le kellene ellenőrizni, na de azért mondom, hogy ide már szabadalmi ügyvéd kellene. :)

    A szoftverszabadalmaknak az a baja, hogy minden baromságot szabadalmaznak... ezt kell megváltoztatni. De ez nem csak a szoftvernél van így, pár éve, hogy egy Ausztrál pasi szabadalmazta a kereket, hát ez őrültség... de ezt nem úgy kell megoldani, hogy megszüntessük a szabadalmakat, hanem javítunk a procedurán stb.