• Yeti
    #8
    Hm, nem hinném, hogy ilyen egyszerű lenne leállítani. Még én is tudok olyan symbian progit írni(vagy legalábbis S60-asat), amit ha elinditasz, ne működjön a futó programok kilistázása, sőt akár az egész telefon lebénítható elég egyszerűen. És szerintem a vírus készítője ügyesebb nálam...

    Egyébként meg igenis hasznos egy ilyen okostelefon, attól még hogy egyeseknek nincs rá szüksége(vagy csak azt hiszi, hogy nem tudná mire használni, mert még soha nem látott olyat), nem kellene egyből leszólni. Ha nem lenne rá kereslet, higgyétek el, nem is gyártanák őket.
    Az okostelefon nem is azért van, hogy a digicam-et, és a számítógépet leváltsa, viszont a mobil mindíg nálad van, és nem kell magadnál tartani 1 digicam-et, 1 mp3 lejátszót, 1 notebookot, 1 diktafont(...), és ezzel is el lehet végezni alapvetőbb dolgokat(mondjuk mennél épp haza valahonnan a világ végéről, és hopp megnézed az elvirát, vagy bp-en a bkv menetrendet, vagy csak látsz valami érdekeset, amit meg akarsz valakinek mutatni, le tudod fotózni...). Ha viszont pl direkt fotózni mész valahová, akkor természetesen viszel magaddal digicam-et. Erre szokták mondani, hogy ezek a telókat élményfotózásra találták ki. Persze egy kicsit nehézkes egy két dolog a kevés billentyű és a kijelzőméret miatt. De ott van a SonyEriccsonnak a P800-P900-P910(Ezek már nem S60asok, hanem UIQ, de az is Symbian). Azokkal már még komplexebb dolgokat lehet végezni, az érintőképernyőnek köszönhetően(akár kissebb jegyzeteket, táblázatokat, ilyesmit készíteni, rajzolni, kényelmesebb határidőnapló-aminél azért egész jól jön, hogy tényleg folyton ott van nálad...), már szinte PDA-nak is lehetne nevezni. Na jó, nem szövegelek tovább, eddig is már elég jól kiveséztük a témát.
    Talán még annyit, hogy nekem eddig egy 3650 esem volt, csak sajnos ellopták, ezért most egy -HerrKiss által istenített- 6310i-t használok, és igenis hiányoznak azok a funkciók, amiket ez nem tud. Egyébként a beszédideje a 6310i-nek sem sokkal hosszabb mint a 3650-nek, úgyhogy le lehet azt is meríteni néhány nap alatt.