Ki tud zongorazni?
  • iko
    #250
    Végül a spórolás döntött és a kettő jó közül az olcsóbbat választottam (mondjuk hangszernél nem mindig okos dolog a spórolás, de ez főleg gyakorlásra kell, ha majd jól mennek a dolgok mindenképpen szeretnék majd egy jó minőségű akusztikust).
    Mivel nem volt még semmilyen tapasztalatom digitális zongorával ezért nekem az első benyomások:
    - Jó a hangzása, de nem olyan tiszta, mint az akusztikusé. Kicsit tompának tűnik nekem.
    - kalapácsmechanika: jó, erős-lágy billentés és staccato között szignifikáns különbségek.
    - játék közben: mivel előre elkészített hangokkal dolgozik, ezért elmarad a hangképzés mechanikai része. Ezzel együtt hajlamosabb az ember bátrabban neki esni a zongorának mert egy bizonyos tartományon kívül már nem érződik a játékmódbeli különbség.
    - Értékelés: Jó hangszer, belépő kategória a digitális zongorák között. Gyakorlásra és zenélésre is alkalma. Azért nem árt ha az ember néha hagyományos zongorán is ellenőrzi a tudását. Kicsit csalódtam a hangjában (a boltban akkor nem próbáltam ki rendesen) de majd kibékülök vele, mert azért egy rendes jószág :).
    Az interneten rengeteg jó vélemény van róla, úgyhogy lehet, hogy csak én vagyok túl érzékeny erre.

    A dologhoz hozzá tartozik, hogy eddig kizárólag akusztikuson gyakoroltam és azt hallgattam. Otthon egy szép hangzású pianínónk van, a tanárnőnél meg egy régi Steinway-en gyakorlunk amely szintén elég jó.