• FTeR
    "Az a gond, hogy a saját példáddal általánosítasz."
    ez nem igaz, pont ellenkezőleg. más emberkék írásaiból(meg beszélgetéseiből) vontam le a következtetéseimet. Írhattam volna, hogy akinek nem inge... ,de gondoltam nincs rá szükség.

"Ugyanis vannak hozzám hasonlóan olyan vakmerő emberek, akik azt hiszik, hogy rendesen karbantartott Windows-zal és józan, normális nethasználattal nem fognak beszopni mindenfélét, ergo a tűzfal csak egy erőforrászabáló szoftver. (eddig olyan 3 éve gond nélkül műkszik ez a hozzáállás.)"
    a tűzfal a megelőzésre jó, vagyis a gép kevesebb karbantartást igényel. ráadásúl sok hasznos dolgot is tud, pl beépített WhoIs, aktív tartalom/java szűrés - és megint kiemelném, hogy minden szoftverre.

"De csak hogy egy másik felhasználói kört említsek, akiknél nem működik a megoldásod: aki otthon routerrel LAN-t csinál és arról megy fel a netre, az a router tűzfala mellé valószínűleg már nem fog felrakni szoftveres tűzfalat."
    nem azt mondtam, hogy fölösleges az adblock (vagy bármi iylen jellegű szürő), hanem azt hogy FF előtt is volt élet, amit sokan nem hisznek.
    példának mondtam, h pl az én tűzfalam helyettesíti és ezért meg ezért jobb is. de mondhattam volna nem tűzfal programot amivel ugyan ez az eredméyn érhető el.
    Az egész arra föl volt, hogy FF előtt (akár IEben) is lehetett reklámot szűrni, vagyis ezért külön nem kell isteníteni.

"Beállítás kérdése az egész."
    ez igaz. de pl nem állíthatod, hogy hogyan tüntesse el, csak azt, hogy mit...