19494
  • Thanatos
    nem, alapbol ott van jobb felül aszem google-t mutatja alapértelmezetten (egy gé betü) katt rá az ikonra és lejön jó pár kereső amikörül választhatsz még de lehet beletenni még többet is... (pl a sztaki féle angol magyar szotárt is bele lehet buherálni)
  • gyűjtő
    Szervusztok!

Úgy emlékszem, valahol e témakörben olvastam, hogy a Firefox programban meg lehet jeleníteni egy gyorskereső legördülő menüben több keresőt is (pl Google, Yahoo stb).
    Hol lehet ezt a menüt megtalálni? Kell-e hozzá valamelyik kiterjesztés?
  • Thanatos
    :DDD
  • Rage47
    Már megoldottam. a chat még nem jön be igaz, de a jojatek.hu legalabb müxik;)
  • Thanatos
    firefoxnak ez a léynege pont hogy szerencsére az a gagyi chat nem jelenik meg, hamár nem sikerült opcionálisra csinálni azt a csodát... :)))
  • Rage47
    Firefox 1.0.1-et hasznalok. Azaz akartam használni. de nem müxik rendesen ugyanis pl. a chat nem jelenik meg a sg-fórum elején. Azt irja kell Java Environment 5.1. Le akartam tölteni, de 131MB:) Nem lehet ezt vhogy kikerülni?
  • Sil78
    Nem, arra nincsen. Ha lett volna, már mondtam volna. Talán a DownloadWith-et lehetne hozzá használni, de alapból azzal se fog menni, és nem tudom, hogyan lehetne bekonfigurálni. De a HiDownload nem éppen a hagyományos értelemben vett letöltésvezérlők közé tartozik amúgy se.
  • gyűjtő
    Szervusz Sil!

Van valami ötleted a #545 hozzászólásra?

gyűjtő
  • FTeR
    ne fáradj, újra raktam pár extet és megjavult.
  • FTeR
    jó a cucc, kár hogy almenükbe nem lát bele. de szépen rendbe szedtem a jobb klikket meg a tools-t is. elég nagy káosz volt már :)

Sil, mostanában az open selection [...] menük mindig vannak, ha kivan jelőlve valami, ha nem. Nincs ötleted?
  • FTeR
    nem használok ugyan arra több kiterjesztést (ezt akartam is írni), csak mindegyiknél van a tabokra vonatkozó beállítás (pl allInOne Mouse gest., a tabbed pref, meg van egy tabbed fícsör kiegészítő)

Megnéztem a beállításokat, ahol lehetett kiszedtem, de még így is sok, ezért kérdeztem, ezt a menu editort megnézem, köszi
  • Sil78
    Menu Editor kiterjesztés. De érdemes lenne megnézni az érintett kiterjesztések saját beállításait is, némelyiknél meg lehet adni, hogy hol jelenjen meg (pl csak az eszköztáraknál, vagy a jobb gombos menüben is).
  • Sil78
    Ne használj 3 különböző kiterjesztést ugyanarra a célra. Tabokkal kapcsolatban én pl csak a Tabbrowser Preferences-t használom, de eddig elégnek bizonyult.
  • Sil78
    Nem szoktam különösebben olvasgatni az about:config-ot, de szerintem elég logikus a felépítése ahhoz, hogy ha keresek benne valamit, akkor többnyire meg is találom. Ha meg valamiben nem vagyok biztos (pl ha nem sima true/false értékek vannak valamelyik kulcsnál, hanem mondjuk számok), akkor meg megnézem a Preferentialhoz tartozó, viszonylag részletes dokumentációban.

Az én tűzfalamban nincs reklámszűrés, de meglehetősen fölöslegesnek is tartom. IE-t pl rendkívül ritkán használok, ott elférnek a reklámok (sőt, ha valamiért kell, ott szoktam megnézni, hogy néz ki eredetileg az oldal), Firefoxban meg ott az Adblock. Egyébként az Adblocknál nem fenyeget olyan veszély, hogy kiszűrj valami olyat, amit nem kéne, hisz csak azt szűri, amit te megadsz neki. Nem volt vele gondom akkor se, amikor a saját feltételeimet használtam, és nincs vele semmi baj azóta se, amióta a Filterset G-t használom (ami többnyire regex-eket tartalmaz).
  • FTeR
    "Az a gond, hogy a saját példáddal általánosítasz."
    ez nem igaz, pont ellenkezőleg. más emberkék írásaiból(meg beszélgetéseiből) vontam le a következtetéseimet. Írhattam volna, hogy akinek nem inge... ,de gondoltam nincs rá szükség.

"Ugyanis vannak hozzám hasonlóan olyan vakmerő emberek, akik azt hiszik, hogy rendesen karbantartott Windows-zal és józan, normális nethasználattal nem fognak beszopni mindenfélét, ergo a tűzfal csak egy erőforrászabáló szoftver. (eddig olyan 3 éve gond nélkül műkszik ez a hozzáállás.)"
    a tűzfal a megelőzésre jó, vagyis a gép kevesebb karbantartást igényel. ráadásúl sok hasznos dolgot is tud, pl beépített WhoIs, aktív tartalom/java szűrés - és megint kiemelném, hogy minden szoftverre.

"De csak hogy egy másik felhasználói kört említsek, akiknél nem működik a megoldásod: aki otthon routerrel LAN-t csinál és arról megy fel a netre, az a router tűzfala mellé valószínűleg már nem fog felrakni szoftveres tűzfalat."
    nem azt mondtam, hogy fölösleges az adblock (vagy bármi iylen jellegű szürő), hanem azt hogy FF előtt is volt élet, amit sokan nem hisznek.
    példának mondtam, h pl az én tűzfalam helyettesíti és ezért meg ezért jobb is. de mondhattam volna nem tűzfal programot amivel ugyan ez az eredméyn érhető el.
    Az egész arra föl volt, hogy FF előtt (akár IEben) is lehetett reklámot szűrni, vagyis ezért külön nem kell isteníteni.

"Beállítás kérdése az egész."
    ez igaz. de pl nem állíthatod, hogy hogyan tüntesse el, csak azt, hogy mit...
  • Garfield
    plusz adblock ügye teljesen leveszi a cuccot, mintha sose lett volna (ez elég veszélyes mert olyat is szűrhet amit nem kéne), míg a tűzfalam egy linkre cseréli, ami nem zavararó (mint egy reklám).

Beállítás kérdése az egész.

Én az AdBlock-ban a hirdető cégek weboldalait szoktam berakni a filterbe, így tuti, hogy csak a hirdetések hiányoznak. A "banner" szót nem nagyon akarom szűrni az általad említettek miatt, de a gyakorlatom azt mutatja, hogy nincs is rá szükség, mert ami a hirdetéses weboldalak után marad, az már nem zavaró.
  • Garfield
    Ezt csak azért írom, mert egy újabb FF csoda, amiről az emberek azt hiszik még soha nem volt.

Az a gond, hogy a saját példáddal általánosítasz.

Ugyanis vannak hozzám hasonlóan olyan vakmerő emberek, akik azt hiszik, hogy rendesen karbantartott Windows-zal és józan, normális nethasználattal nem fognak beszopni mindenfélét, ergo a tűzfal csak egy erőforrászabáló szoftver. (eddig olyan 3 éve gond nélkül műkszik ez a hozzáállás.)

De csak hogy egy másik felhasználói kört említsek, akiknél nem működik a megoldásod: aki otthon routerrel LAN-t csinál és arról megy fel a netre, az a router tűzfala mellé valószínűleg már nem fog felrakni szoftveres tűzfalat.
  • FTeR
    ha elektromos formában jön akkor igen
  • FTeR
    Sil, hogy lehet a kobb katból eltávolítani részeket, mert 1600x-os felbontásban már alig fér ki, pedig a 3/4re semmi szükségem
  • tomo
    a tuzfalad hulyeseg ellen is ved?
  • FTeR
    erről mondjuk nem közvetlenűl az ff tehet, de akkor is idegesítő
  • FTeR
    áh, megvan mit utálok még, hogy az extek felülírják egymás beállításait.
    már vagy a 3. extbe állítom, hogy a linkes tabokat a háttérbe nyissa, sőt még about confba is megtaláltam és beállítottam, de nem még mindig előre nyitja...
  • FTeR
    van hozzá egy praktikus ki bedobó ablak (mint flasgetnél, csak lehet állítani a méretét), amire csak rá kell húzni a reklámot (akármilyen progiból) és máris szűri.

plusz adblock ügye teljesen leveszi a cuccot, mintha sose lett volna (ez elég veszélyes mert olyat is szűrhet amit nem kéne), míg a tűzfalam egy linkre cseréli, ami nem zavararó (mint egy reklám).
  • FTeR
    eh, honnan szeded ezeket? unalbatban az about:configot olvasgatod?
    btw, THX

Érdekes ez az adblock, nekem ugyan fent van, de kivan kapcsolva, mert a tűzfalam eddig is szűrt mindent operában és IEben is, sőt minden progit ami neten kommunikál megszűr (értsd: flashget bannerja, MSN mess banerja stb.) A másik ff topikba ítrta valaki, hogy meglepődött amikor IE be nézett egy oldalt, h mennyi minden van amit kiszűr az AB, nekem meg fel sem tunt, hogy egyáltalán csinál vmit, mivel a tűzfal már rég kiszűrte (ráadásúl tűzfalban elég csak 1x beállítani, nem kell alkalmazásonként).
    Ezt csak azért írom, mert egy újabb FF csoda, amiről az emberek azt hiszik még soha nem volt.
  • Sil78
    Persze. Ott nagyjából elég a sher.index.hu -t megadni szűrőnek. Ha az index.hu-n rákattintasz lent a böngésző jobb alsó sarkában az Adblock feliratra (ahol felsorolja az adott oldal blokkolható elemeit), a sher.index.hu-s sorokat bordó, dőlt betűvel kell, hogy kiírja, ha le vannak tiltva.
  • GregSB
    aha... köszi, mostmár remélem nem lesz gond vele :)
  • Thanatos
    azzalis, de figy, amikor rányomsz hogy adblock akor kiir egy url-t ott töröld ki a végéről a pontos filenevet és irj a helyére egy csillagot..., gondolom neked azé jeleniti emg mégis mert váltogatja hogy miylen reklám jelenjen meg... de ha végére csillagot risz ugy jo lesz
  • GregSB
    Hehe, rájöttem hogy lehet túljárni az indexen :D

Ha egyesével kiadblockoltam a reklámokat, újratöltésnél mindíg visszajöttek. A megoldás: csinálni kell egy ilyen filtert:

*/sher.index.hu/*
  • GregSB
    Az index.hu-val is?

Mert akkor nem értem miért nem megy nálam...
  • Thanatos
    nekem tökéletesen megy
  • GregSB
    Üdv!

Nektek működik rendesen az AdBlock extension?

Nekem nem akar. Pl. az index.hu-n szépen kiszedtem az összes reklámot, de ha újratöltöm az oldalt úgyanúgy megjelennek...

Nem tudjátok miért nem működik nálam?
  • Sil78
    Szerintem a legegyszerűbben úgy, ha az about:config-ban az accessibility.typeaheadfind.enablesound értékét átkapcsolod false-ra.

Tudom, tudom, about:config, de nem tehetek róla, ha ilyeneket kérdezel... ;-)
  • Thanatos
    lol... :PPP
  • FTeR
    Sil, hogyan lehet kikapcsolni a keresés hangját? azt ami akkor jön mikor már olyan karaktereket gépelünk ami nem illeszkedik és a mező is pirosra vált?
  • tomo
    olvasd a nicket :)
  • Thanatos
    rlvileg van dé én nem tom hogy szal kérdezd a nálamnál okosabbakat ;)
    én csak azt nem értem hogy minek 3db letöltésmanager? mindent háromszor szedsz le vagy minek? :DD szerintem egy is bőven elég, ed hát tetudod :)
  • gyűjtő
    Szervusztok!

Korábban letöltöttem az FF 1-hez a FlashGot kiterjesztést, amely kiterjesztés jónéhány letöltő programot integrál.
    Az én gépemen a ReGet Deluxe , a Well Get és a HiDownload letöltő programok vannak telepítve. A FlashGot a háromból a HiDownload programot nem jeleníti meg.

Van-e arra lehetőség, hogy ezt a letöltő programot is bevarázsoljam a FlashGot alá?

gyűjtő
  • Thanatos
    mindenesetre ettől függetlenül szerintem nem kéne hogy bezavarjon az hogy más az alapértelmezett böngésző mint az ie... bár ha már enyire haldoklik a win hogy ie inditás után behal akor arra a gépre ráférne egy reinstall...
  • shrek82
    tomtom, én azt használom, de ők megvették a NAV2005öt egy évre, és akkor már mér ne! Nod sztem is jobb..
  • shrek82
    ooops, bocs...
    nem ezt akartam írni : " ...a firefox volt az alapért.letöltési könyvtár..."

természetesen az alapértelmezett BÖNGÉSZŐ volt a firefox!!