A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Frayer
    Nem arról van szó,hogy ne tudnánk boldogulni. Nem.

Engem spec zavar, az, hogy ha előállítok 300 ezer ft-nyi értéket, annak több mint a felét elveszik tőlem, különböző adónemekben, aminek több mint a felét olyan adóságrendezésre költik el, amihez nekem semmi közöm, olyan felvett kölcsönök kamatait fizetik, amit meg sem kapott az ország.

Hosszan tudnám sorolni, milyen aljas módon szívják le az országot.

Tudom, hogy milyen könnyen lehetne úgy élni, ha nem lenne ez a hatalmas elszívó berendezés.
    Szivesebben dolgoznának az emberek, kevesebb adót kellene fizetni, jobb lenne a közellátás.

Itt nem az én vagy a te egyéni problémáidról van szó.
    Egy teljes nemzet érdekeit kellene figyelembe venni.
    Mer mi megy ma?
    Senki nem akar adózni, mert látja, hogy hiába adózik el több milliót, nem kapja vissza a közösség, ezért olyan szar az egészségügy,hogy a betegek a folyosókon fekszenek, nincs elég orvos, sokan meghalnak ellátás hiányában, nincs elég ápoló.
    Iskolákban évtizedek óta ugyan azt tanítják, egyre alacsonyabb színvonalon. Sorra zárnak be az iskolák, ovodák, könyvtárak, művelődési, ifjúsági házak. Tűnnek el hagyomány örző társulatok.
    Menj ki a világba, nézz körül milyen hangulat van, hogy néz ki a környezeted itt magyarországon.
    Menj át mondjuk az osztrákokhoz, mindjárt más a légkör, még a nap is szebben süt, még a fűt is zöldebbnek látod. Pedig ott is működik az elszipkázó gépezet, csak nem olyan erősen.

Nem kell ide semmiféle szekta, csak felvilágosult emberek közösségbe szerveződve, saját pénzzel, saját gazdasággal, olyan törvényekkel amik nagyon keményen büntetik a spekulációt, vagy bármi nemű teljesítmény nélküli gazdagodást a közösség terhére.

Ha nem képes megregulázni magát az állam, akkor nekünk kell létrehozni egy saját független államot.
    Saját jegybankkal, valutával, saját törvényekkel amivel bárkit felelősségre lehet vonni akár nemzetközileg.
    Saját adó rendszerrel, és saját közellátással.
    Mindezt úgy,hogy mindenki saját maga dönti el,hogy mire akarja fordítani az adóját, a választott menedzserek meg megvalósítják az emberek által kitűzött programot "tehát nem a célt, állam programot hozzák létre", ezek a menedzserek bármikor visszahívhatóak lennének, és érdekeltek lennének a programok sikerében, úgy hogy teljesítmény arányos juttatást kapnának.
    Ha el kuró, elkúrja, akkor elkúrta a fizetését is.
    De sajnos ma nem így van.

Korrupciót én halállal büntetném, annyi kárt okozott már a világnak.