A nagy Gazdasagi Világválsag
-
Igen, kezdjük azzal,hogy neki állunk felvilágosítani az embereket.
Olyan felvilágosító kampányra gondolok, ami alapvetően az interneten összpontosul. Mivel csak ez az egy független tömegtájékoztató orgánumunk van, ami számunkra is elérhető, olcsón, cenzúra nélkül.
Olyan kampány kell, amiben az emberek egymásnak adják át az információt, DVD formájában, vagy felhívják egymás figyelmét azokra a web lapokra amiket mi szerkesztünk, kisemberek, egymásért.
Ha egy ember elmondja, másik háromnak, és azok is elmondják újabb másik háromnak, és MEG IS ÉRTIK, ami tőlünk is függ, hogy mennyire közérthetően fogalmazunk. Akkor elterjedhet az egész országban.
Ha már a háztartások felébe eljutott az információ, összefognánk, és bevezethetnénk olyan kamatmentes saját pénzt amit nem kötelezően, de bárki használhat, és konvertibilis lenne más valutákkal, és amit szövetkezetek át is váltanának.
Nem mondom,hogy olcsó lenne ennek a megvalósítása, és az embereknek önszándékából, önszerveződve kell ezt megcsinálniuk.
Ha elég sokan vagyunk, hiába lesz euró a hivatalos pénzünk, a mi saját pénzünk megmentheti az országunk gazdaságát a vagyonelszipkázástól.
Ezt a pénzt felhasználva, segítséget nyújthatnánk iskoláknak, kórházaknak, akik szintén elfogadnák ezt a pénzt.
Tudom, hogy nagyon naív vagyok.
De meg kell próbálnunk.
Azt is tudom,hogy vannak a világon ilyen próbálkozások, régiók a világban akik saját pénzt teremtenek.
Csak meg kell lelnünk a jogi utat.
Alkotmányos joga a népnek, hogy saját pénzt használjon.
A pénz lehetne mondjuk olyan érték ami mögött ledolgozott munka óraszámok álnak.
Tehát a pénz fizetési ígérvény, ennek a pénznek a fedezete, a munka, és nem kamatos adóság.
Ily módon, még a munkanélküliség is megszűnne, mert az egész gazdaság egy munkaérték központú gazdasággá válna.
Munka = fizető érték.
Minél nagyobb a reálgazdaság, annál nagyobb az elvégzett munka, annál több pénzünk is van, ami nagyon jól képes követni a gazdaság növekedését. A pénz szabályozását, kisebb korrigálását, meg korrupció mentesen megszervezzük magunk között.
Tudom,hogy naív vagyok, nem tudom,hogy ez hogy működne a gyakorlatban, de azt tudom, ennél a rendszernél biztos jobb lenne. Azt is tudom,hogy hasonló próbálkozások milyen szép sikerrel jártak.
Dolgoznunk kell azon is,hogy a mi probálkozásunkat ne lehessen letörni kormányi, jogi úton.
A mi alkotmányunk az, amit mi emberek elfogadunk, és biztosítunk magunkank.
Ha az MNB monetáris politikája nem változik, és a kormányunk nem hajlandó lépni a nép érdekében, ne várjuk a csodát, kezdjünk el szerveződni.
ÉRTSÉTEK MÁR MEG, NINCS MÁS LEHETŐSÉGÜNK, NINCS MÁS KIÚT.
Senki nem fog rajtunk segíteni, nekünk magunknak kell ezt a problémát lokálisan megoldanunk.
Adjunk a dolognak 10 évet.
De most azonnal el kell kezdenünk a felvilágosító hadjáratunkat, hogy megértsék az emberek miért kell áttérnünk az adóságmentes pénzre.