A nagy Gazdasagi Világválsag
  • OKkultist
    HOPPÁ, hoppá, mikor is volt itt a VILÁGBANK embere, és kivel beszélt???? és miről??
    Bogár és Varga kiborítja a bilit, Török Zoltán a Raiffeisen vezető elemzője meg degenerált baromságokat beszél, de ő bankár, mit is mondhatna?

A forintválságot tényleg előidézték. Ennek technikájáról, miként csináltak spekulációs célpontot a forintból azt leírtam [1], még mielőtt egyáltalán szóba jött volna az IMF hitel. Varga István az IMF honlapján találta meg a figyelmeztetést amit a nyáron intéztek az IMF-től a Magyar kormánynak. Továbbá Július elején én is írta a legfontosabb figyelmeztető jelzésekről [2] amelyet a BIS is kiadott nyár közepén. Egyszóval a jegybank (mint valódi kormány) és a kormány (mint fiskális másodszintű kormányzat) nemcsak, hogy tudhattak, de tudtak is a várható eseményekről. A világszinten zajló monetáris válság még nem lett volna elegendő az IMF hitel felvételének alátámasztására. Ahhoz ugyanis kellett egy spekulációs célpontot csinálni a forintból, hogy az idecsalt menekülő tőke távozásával zuhanásba kezdjen a forint. Ezt a manővert meg az MNB hozta létre. Símán kikerülhette volna, csupán a 8.5%-os világon egyedülállóan magas jegybanki kamatot azonnal le kellett volna vinnie egy olyan szintre aminél már nem kifizetődő forintban állomásoztatni a menekülő tőkét. Egyébként a menekülő tőke jelentős része is bankok pénzei voltak. Én végtelenül sajnálom, hogy Magyarországon nem fogékonyak az emberek a monetáris kritkák elsajátítására. A valódi manőverek ebben testesülnek meg. A nép úgy le kellene lökje magáról a jelenlegi monetáris irányítást. Persze ha tudná, hogy miként kell üzemeltetni jól a pénzrendszert!

Innen idéztem