A nagy Gazdasagi Világválsag
-
Figyelj, Remark.
Szeritnem vagyunk egy páran az országban akik nagyjából átlátjuk a valódi helyzetet. Vagyunk egy páran akik úgy vélik hogy alapvetően a pénzrendszert kell előbb megreformálni, aztán a kormányt, majd a közszolgálati intézményeket, pontosan ebben a sorrendben.
Ahányan vagyunk, egyelőre ketten, ha okkoltist is beszál akkor hárman. Valahogy el tudnánk indítani egy propaganda akciót és lassan de biztosan embereket tudnánk magunk mellé állítani. Tudom,hogy sok "jószándékú" még befolyásmentes politikus álna mellénk, a közös cél miatt akik tehetősek az ügy érdekében, és sok kis "még" független lap van amit felhasználhatunk. Én személy szerint a kapcsolati rendszereimmel el tudnám érni hogy több száz ezer emberhez, akár egy millió emberhez eljusson a szavunk.
De még így is kellene 2-300 aktív tag az országban akik az ügy mellett tevékenykednének. El lehetne indítani a reformokat a kormány megkerülésével is, pusztán a demokrácia szabályait játszva népakaratnyilvánítás útján. Kezdetnek kellene egy web lap amin megkellene fogalmazni a probléma valódi okát, természetét és egy lehetséges megoldást felkínálni rá.
Olyan stratégiával kell küzdenünk mint amivel Ghandi sikerrel függetlenítette indiát. Ezzel nem tud mit kezdeni az ellenség. A Békés, Erőszakmentes EgyüttNemműködéssel.
Ghandi szerint ha az ember az igazságért harcol, lépten nyomon segítőtársak bukkanak fel még a föld alól is.
Most úgy is kell egy hobby, amivel értelmesen eltöltöm az időmet.
Másoknak is ajánlani tudom ezt a konstruktív, tevékeny hobby-t, szalvéta gyűjtés helyett.
Ha sikerrel járnánk az annyit jelentene, kb hogy kétszer-háromszor több pénzt kapnának a munkájukért az emberek és ez idővel egyre csak töb és több lenne. Ne felejtsük el azt,hogy ha a pénzmesterek 1 forinttal gazdagodnak, akkor a gazdaságnak kb 10 forint kárt kell elszenvednie. Ez az idő haladtával egyre több, mert az ökonómia szerint az elmaradt bevétel is veszteség. Tehát az is értékben kifejezhető veszteség, amit egy évtizedekkel korábbi gazdasági recesszió hatásaként a jelenben tapasztalunk mint elmaradt bevétel. Azaz, ha mondjuk 30 évvel ezelőtt nem lopták volna ki a kezünkből azt a tíz forintot akkor ma kiszámíthatóan 300 forintal több lenne a kezünkben.